ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει το κτήριο της πρώην Καρδιολογικής στο νέο Δημαρχείο

2.170 τ.μ. ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ- ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ- ΦΑΡΙΣ- ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΟΓΑ- ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής στο κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής προκειμένου το κτήριο να αποπερατωθεί, και να είναι έτοιμο να παραδοθεί στο κοινό και να λειτουργήσει τέλος Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Έτσι το κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, μαζί με το κτήριο της πρώην Σχολής Νοσοκόμων (στο εγγύς μέλλον) και το κτήριο του νέου Δημαρχείου (πρώην Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας) θα αποτελέσουν το νέο διοικητικό κέντρο της πόλης.
Ένα πρώην συγκρότημα κτηρίων Υγείας πλέον μετεξελίσσεται, εκσυγχρονίζεται, αναβαθμίζεται και αποτελεί στο εξής το νέο κέντρο διοίκησης του Δήμου.

Το κτήριο, συνολικής επιφάνειας 2.170 τετρ. μέτρων (υπόγειο, ισόγειο και 2 όροφοι), αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου 2017.

ΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ

Σε αυτό θα στεγασθούν η Διεύθυνση Πρόνοιας (σήμερα στεγάζεται στο Διοικητήριο), το Κέντρο Κοινότητας που θα δημιουργηθεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και θα έχει ως περιοχή ευθύνης όλη τη Μεσσηνία, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» (σήμερα στεγάζεται σε νεοκλασικό, επί των οδών Φαρών και Ασίνης), καθώς και το Γραφείο Ανταποκριτών ΟΓΑ.

Επίσης, θα επεκταθούν σ’ αυτό οι Διευθύνσεις Πολεοδομίας και Οικονομικών, που ήδη στεγάζονται στο νέο Δημαρχείο.
Σημειώνεται ότι το κτήριο της πρώην Καρδιολογικής θα συνδέεται με το νέο Δημαρχείο μέσω διόδων, στεγασμένων και μη.

Στο υπόγειο του κτηρίου θα εγκατασταθεί το αρχείο της Πολεοδομίας και άλλων Υπηρεσιών, ενώ θα υπάρχουν και αποθηκευτικοί χώροι.

Απομένει πλέον το κτήριο της πρώην Σχολής Νοσοκόμων όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ.

΄


Έτσι ήταν το κτήριο πριν τις παρεμβάσεις

Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει το κτήριο της πρώην Καρδιολογικής στο νέο Δημαρχείο
To Top