Το δικό μου Σχολείο

Σεμινάριο σταδιοδρομίας στους μαθητές Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

11 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα η ανακοίνωση της μεγάλης έρευνας της Orientum Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας – 1 στους 2 μαθητές θέλουν να κάνουν δική τους επιχείρηση!

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά πραγματοποίησαν, σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, σεμινάριο σταδιοδρομίας για τους μαθητές του Λυκείου, με εισηγητή τον κ. Νίκο Παυλάκο, Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού M.Sc. και Ιδρυτή της Εταιρείας “Orientum“.

Στο σεμινάριο αναπτύχθηκαν τα εξής:
• Τρόποι διαβάσματος
• Σχολές ανά επιστημονικό πεδίο και χρήσιμες συμβουλές.
• Πώς θα βρω τη σχολή που μου ταιριάζει;
• Σύστημα πρόσβασης στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση-νέο νομοσχέδιο.
• Συζήτηση των μαθητών με τον εισηγητή και επίλυση αποριών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του σχολείου, στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, όλες οι δράσεις μας είναι προσανατολισμένες στο να υποστηρίξουν τον έφηβο να κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του έχοντας εφόδια, ερεθίσματα, εναλλακτικές!

Η πληροφόρηση για σχολές και την αγορά εργασίας, οι επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, η συζήτηση με αποφοίτους για θέματα σπουδών και καριέρας, τα αυτοματοποιημένα τεστ (επαγγελματικών ενδιαφερόντων, προσωπικότητας, κινήτρων), η ομαδική αλλά και
εξατομικευμένη συμβουλευτική και το πρόγραμμα της τριήμερης επαγγελματικής
εμπειρίας ανοίγουν στους μαθητές μας ορίζοντες!

Επαγγελματικός προσανατολισμός ή σχεδιασμός ζωής; Επιτυχία ή ευτυχία; Χτίζοντας γέφυρες…ενώνεις δρόμους, καταλήγει η ανακοίνωση των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

To Top