ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σεμινάριο παραγωγής ποιοτικού ελαιολάδου από τον ΣΕΒΙΤΕΛ

Για ερασιτέχνες, επαγγελματίες και στελέχη του χώρου των τροφίμων

Ένα 7ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου στην εποχή της κλιματικής αλλαγής» διοργανώνει η Ακαδημία Ελαιολάδου…

Η Ακαδημία Ελαιολάδου υποδέχεται τη νέα σοδειά με ένα χρήσιμο σεμινάριο. Τίτλος του, «Παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου στην εποχή της κλιματικής αλλαγής». Με την ολοκλήρωσή του οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με όλες τις γνωστές ελληνικές ποικιλίες, το πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το δέντρο της ελιάς και τις ασθένειές του και ποιες είναι οι ορθές πρακτικές που πρέπει να εφαρμοστούν σε ελαιοκαλλιέργεια, ελαιοσυγκομιδή, ελαιοτριβείο, αποθήκευση και τυποποίηση προκειμένου να παραχθεί εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας.
Θα ενημερωθούν για την επισήμανση στη συσκευασία, τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, τη μέθοδο οργανοληπτικής αξιολόγησης, μεθόδους αποφυγής οργανοληπτικών ελαττωμάτων, ενώ θα μάθουν να ξεχωρίζουν τις κατηγορίες βρώσιμων ελαιόλαδων, όπως και τις θετικές, αλλά και αρνητικές ιδιότητες του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου μέσα από οργανοληπτικές δοκιμές.
Ακόμη, θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της οργανοληπτικής αξιολόγησης μέσα στις ειδικές καμπίνες του Panel Test του ΣΕΒΙΤΕΛ.

Εισηγητές του σεμιναρίου: ο Κώστας Τσορώνης, σύμβουλος παραγωγής και ποιότητας ελαιολάδου, ο Βασίλης Καμβύσης, χημικός, γευσιγνώστης και εκπαιδευτής ΕΦΕΤ και ο Γιάννης Καρβέλας, σύμβουλος επιχειρήσεων και διευθυντής της Paratus Europe.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ελαιοκαλλιεργητές, παραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές και εμπόρους ελαιόλαδου.
Ακόμη, σε στελέχη του χώρου των τροφίμων και της εστίασης, σε φοιτητές, καλλιεργητές, στελέχη εργαστηρίων, συμβούλους, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τη γευσιγνωσία του.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ (για τις επειχειρήσεις – μέλη ΣΕΒΙΤΕΛ & σπουδαστές της Ακαδημίας Ελαιολάδου 80 ευρώ).

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: Στέλλα Θεοδοσίου, τηλ. 210 3238856, evooacademy@gmail.com, s.theodosiou@sevitel.gr

Σεμινάριο παραγωγής ποιοτικού ελαιολάδου από τον ΣΕΒΙΤΕΛ
To Top