Τουρισμός

Σχολικές εκδρομές: Καλαμάτα “ψηφίζουν” και φέτος πάνω από 15.000 μαθητές

Προορισμό για μαθητικές εκδρομές αποτελεί η Καλαμάτα και φέτος, η δε περίοδος μετά το Πάσχα συμπίπτει με την κορύφωση της κίνησης, κυρίως από μαθητές Γυμνασίου, καθώς και των τάξεων της Α΄ και Β΄ Λυκείου, δεδομένου ότι τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου βρίσκονται αντιμέτωπα με την κορύφωση της μελέτης εν όψει Πανελλαδικών εξετάσεων, επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, οι εκδρομείς μαθητές έρχονται συνήθως για 3 διανυκτερεύσεις και επικεντρώνουν την περιήγησή τους στην Καλαμάτα.

Φέτος αναμένεται υπέρβαση του αριθμού επισκεπτών των προηγουμένων ετών και εκτιμάται ότι, όσοι θα έλθουν στην Καλαμάτα μέσω μαθητικών εκδρομών, θα ξεπεράσουν τους 15.000 καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς

Οι σχολικές εκδρομές με προορισμό την Καλαμάτα θα συνεχισθούν με μεγάλη συχνότητα όλο τον Απρίλιο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως μαθητές της Γ΄ Λυκείου επισκέφθηκαν την Καλαμάτα νωρίτερα, το Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2017, λόγω Πανελλαδικών.

ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΡΗΤΗΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΤΡΑΣ,ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Σύμφωνα με στοιχεία από ξενοδοχεία της Καλαμάτας, οι μαθητές προέρχονται κυρίως από σχολεία της Αττικής, καθώς και από άλλες περιοχές της Ελλάδος, όπως Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Πάτρα, Καρπενήσι και Κρήτη.

Όπως σημειώνεται από τον Δήμο, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, είχε αποστείλει επιστολή σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, προτείνοντας στους μαθητές και τις μαθήτριες να κάνουν την εκδρομή τους στην Καλαμάτα. Μαζί με την επιστολή, είχε σταλεί και ένα DVD, με βίντεο βραβευμένα από το Δήμο Καλαμάτας, τα οποία είχαν φτιάξει μαθητές του τόπου μας για να συστήσουν την Καλαμάτα και την περιοχή της σε δυνητικούς επισκέπτες. Ακολούθησαν και άλλες προωθητικές ενέργειες από πλευράς Δήμου Καλαμάτας, σε Μέσα Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας.

“Η Καλαμάτα θεωρείται καλή επιλογή, καθώς απέχει από την Αθήνα 240 χιλιόμετρα με το νέο αυτοκινητόδρομο, διαδρομή την οποία τα λεωφορεία με τους μαθητές διανύουν εύκολα, με ασφάλεια και άνεση. Οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι κανονικές σε σύγκριση με ό,τι συμβαίνει πανελλαδικά, ενώ είναι καλές στα καταστήματα εστίασης, όπως και στα καφέ και στις επιχειρήσεις νυχτερινής διασκέδασης, για τις οποίες οι μαθήτριες και οι μαθητές δείχνουν ενδιαφέρον”, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος.

ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σε μιαν όμορφη πόλη, ιστορική όπως η Καλαμάτα, υπάρχουν ενδιαφέροντα μουσεία. Πρώτο σε προτίμηση οι μαθητές αναδεικνύουν το Στρατιωτικό Μουσείο, που κινεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τους και στη συνέχεια το Αρχαιολογικό. Επίσης, με βάση την Καλαμάτα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκδρομές, συνδυασμένες με την επίσκεψη σε φημισμένα μνημεία: οι κλασικοί προορισμοί είναι Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη και Αρχαία Μεσσήνη.

Σχολικές εκδρομές: Καλαμάτα “ψηφίζουν” και φέτος πάνω από 15.000 μαθητές

Δημοφιλέστερα

To Top