Μεσσηνιακή Κουζίνα

Το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και η Kalamata Papadimitriou βάζουν την σαλάτα στο τραπέζι μας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 1ου Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας που διοργάνωσε το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Kalamata Papadimitriou, στο ξενοδοχείο Elite.

Ο μεγάλος νικητής Γιώργος Παναγής, σπουδαστής του ΙΕΚ Ορίζων!

Οι δυο παρουσιαστές, Ανδρέας Παπανδρέου και Ανδρέας Ζαγάκος

Πατέρας και γιος Παπαδημητρίου απολαμβάνουν τις ιδέες των διαγωνιζομένων και την άριστη εκδήλωση

Οι σεφ Στέλιος Μπαρμπέας και Γιάννης Λουκάκος μέλη της κριτικής επιτροπής

Οργασμός δημιουργίας και ο χρόνος μετρά αντίστροφά!

Η σαλάτα που κέρδισε τον διαγωνισμό!

Είχε και live μουσική η εκδήλωση!

Δοκιμή πιάτων και κριτική αξιολόγηση

Είκοσι (20) finalist από τους 3 προκριματικούς γύρους Καλαμάτας, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολών μαγειρικής από όλη την Ελλάδα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό να εντυπωσιάσουν τους κριτές και να διεκδικήσουν μία από τις τρείς υποτροφίες εκπαίδευσης.

Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από τα πιάτα των διαγωνιζομένων που συνδύαζαν τη φαντασία με τη δημιουργικότητα και τα ξεχωριστά υλικά με την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία.

Οι Chefs Αλέξανδρος Παπανδρέου, Γιάννης Λουκάκος, Ιάκωβος Απέργης, Στέλιος Μπαρμπέας και Νίκος Κονδύλης αξιολόγησαν τους διαγωνιζόμενους με βάση την συνολική εικόνα του πιάτου τους, την πρωτοτυπία και το βαθμό δυσκολίας της συνταγής.

Oρισμένα πιάτα ξεχώρισαν και διακρίθηκαν για την αρτιότητα και την ωραία γεύση τους, ενώ κάποιοι διαγωνιζόμενοι, κυρίως λόγω της πίεσης του χρόνου των 25 λεπτών αλλά και του άγχους, παρέλειψαν να χρησιμοποιήσουν κάποια υλικά στις δημιουργίες τους και δέχτηκαν τις συμβουλές των καταξιωμένων σεφ.

Οι σπουδαστές που διακρίθηκαν κι έλαβα το έπαθλο “πιάτο-πιρούνι” είναι:
Παναγής Γεώργιος από το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ – 1η θέση

Ζωντανού Χριστίνα από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ – 2η θέση

Νικολόπουλος Ευθύμιος από τη LE MONDE – 3 θέση

Εξαιρετικά σημαντική για τη διεξαγωγή του «1ου Φεστιβάλ Σαλάτας» ήταν η συνεισφορά του Ομίλου SEB GROUPE Ελλάδος ΑΕ με εξοπλισμό κουζίνας TEFAL, και το ξενοδοχείο Elite City Resort για την φιλοξενία της εκδήλωσης και των συμμετεχόντων.

Ο εκπρόσωπος του Σχολείου Τουρισμού, κ. Ανδρέας Ζαγάκος, και ο πρόεδρος της εταιρίας Kalamata Papadimtiriou, κ. Κώστας Παπαδημητρίου, ανακοίνωσαν την διεξαγωγή του 2ου Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας το 2019.

Στην κάμερα του Messinialive μίλησε ο CEO της εταιρίας “Παπαδημητρίου” Χρήστος Παπαδημητρίου που δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την επιτυχία του διαγωνισμού αλλά και όλης της διοργάνωσηςκαι συμβούλεψε να μπει η σαλάτα στο τραπέζι μας. Το επόμενο διάστημα μάλιστα η εταιρία του ετοιμάζει κι άλλες εκπλήξεις και καινοτομίες.

To Top