Το δικό μου Σχολείο

Τα σχολεία της Μεσσηνίας διακρίνονται στη Ρομποτική

Άλλη μια σημαντική διάκριση για σχολεία της Μεσσηνίας στον τομέα της ρομποτικής. Την Κυριακή 17 Ιουνίου στον πολυχώρο Φουγάρο στο Ναύπλιο, μαθητές του Γυμνασίου Αριστομένη αγωνιζόμενοι με τα χρώματα του Κέντρου Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας, προκρίθηκαν για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Τελικό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στη δεύτερη μόλις συμμετοχή τους.

Τα σχολεία του Αριστομένη, του Πεταλιδίου και της Μεθώνης απέδειξαν περίτρανα ότι η περιφέρεια της εκπαίδευσης είναι εδώ, δυνατή, προσφέροντας ευκαιρίες στους μαθητές τους και διακρίσεις στη Μεσσηνία!


Η Kalamata Storm 2, ομάδα των μαθητών του Κέντρου Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας με μέλη μαθητές του Γυμνασίου Αριστομένη προκρίνονται από τον Περιφερειακό Διαγωνισμό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO στον Πανελλήνιο Τελικό της Αθήνας.

Αναλυτικά:

Συγκεκριμένα, οι Μεσσηνιακές ομάδες έδωσαν μαζικά το παρόν με 8 στις 10 συμμετοχές στη κατηγορία Δημοτικού και 8 στις 9 στην κατηγορία του Γυμνασίου να είναι από τη Μεσσηνία. (Σημειώνεται εδώ ότι οι ομάδες κατηγορίας Open Δημοτικών και Γυμνασίων, η ομάδες όλων των κατηγοριών του Λυκείου, καθώς και οι ομάδες WRO Football περνούν στην επόμενη φάση άνευ διαγωνισμού.)
Βροντερό παρόν έδωσαν δε ομάδες από τη μεσσηνιακή περιφέρεια, καθώς τόσο η ομάδα Kalamata Storm 2 όσο και η ομάδα Kalamata Storm 3 που κέρδισαν τις θέσεις 2 και 3 της κατηγορίας Regular Γυμνασίων, προκρινόμενες απευθείας στον Πανελλήνιο Τελικό που θα γίνει στην Αθήνα σε δέκα ημέρες, αποτελούνταν από μαθητές του Γυμνασίου Αριστομένη και του Γυμνασίου Πεταλιδίου αντίστοιχα.

Οι συγκεκριμένες ομάδες προπονήθηκαν στο Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας (ΚΡΠΚ) και κατέβηκαν ντυμένες στα «μαύρα» χρώματα με τον κόκκινο κεραυνό του ΚΡΠΚ. Δύο άλλες ομάδες του ΚΡΠΚ και συγκεκριμένα οι ομάδες Kalamata Storm 4 και 9 αποτελούμενες μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου και του Μουσικού Γυμνασίου Καλαμάτας και μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Ανδρούσας, του 1ου και του 2ου Γυμνασίου αντίστοιχα, κατέλαβαν τις θέσεις 4 και 5, που οδηγούν σε βαθμολογικό πίνακα κατάταξης με ομάδες από όλη την Ελλάδα που κατέλαβαν τις ίδιες θέσεις, ώστε από τον βαθμολογικό πίνακα να προκριθούν αυτές με την καλύτερη βαθμολογία.
Στην κατηγορία Regular του Δημοτικού και τις πρώτες τρεις θέσεις κατέλαβαν ομάδες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας υποστηριζόμενες από το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, την 1η θέση απολαμβάνει το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, ενώ τη 2η και την 3η, το 24ο και το 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής, Απόστολος Ασημακόπουλος, “Η μεσσηνιακή «καταιγίδα» σάρωσε τα πάντα: πρώτες θέσεις, προκρίσεις και συμμετοχές.
Το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού συγχαίρει όλους τους μαθητές του, τους γονείς, τους εκπαιδευτές και τους προπονητές τους, για την αφοσίωση που έδειξαν σε όλη αυτήν την προσπάθεια που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβρη. Επίσης θέλει να ευχαριστήσει προσωπικά τους Διευθυντές του Γυμνασίου Αριστομένη κ. Θεόδωρο Στρατηγόπουλο και του Γυμνασίου Πεταλιδίου κα Κουλουκέα Ελένη για την υλική και ηθική υποστήριξή τους. Συγχαίρει επίσης όλες τις ομάδες του για την αδιάλειπτη προσπάθειά τους μέσα στο χρόνο, καθώς και για την αξιέπαινη συμμετοχή τους και τονίζει ότι στο τέλος νικητές είμαστε όλοι. Γιατί όλοι μπήκαμε στον συναρπαστικό κόσμο της Ρομποτικής, κερδίσαμε γνώσεις και εμπειρίες και ζήσαμε στιγμές απερίγραπτης χαράς και πνευματικής δημιουργίας!
Τέλος εύχεται καλή προετοιμασία και καλή επιτυχία στις ομάδες που θα το εκπροσωπήσουν αλλά και σε αυτές που υποστηρίζει στον Εθνικό Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ που θα γίνει σε δέκα περίπου μέρες στην Αθήνα”.

To Top