Το δικό μου Σχολείο

Σχολεία Καλαμάτας: Τα παιδιά είπαν όχι στον ρατσισμό και στις διακρίσεις

Στο πλαίσιο της Ημέρας για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του ρατσισμού, ενώ παράλληλα ήταν και η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, μαθητές σχολείων της Καλαμάτας βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία, φώναξαν συνθήματα κατά των διακρίσεων πάσης φύσεως και μορφής, παρουσίασαν το ποίημα της Ουαρσάν Σάιρ, που γεννήθηκε στην Κένυα, για τους πρόσφυγες και τελικά έκαναν πορεία προς την ΠΕ Μεσσηνίας.

Μαθητές και καθηγητές από το 2ο και το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, το 14ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας σε παράλληλη δράση και με σχολεία από την Θουρία, τα Αρφαρά, το Πεταλίδι, το Διαβολίτσι και τους Γαργαλιάνους, ετοίμασαν πανό με βασικό σύνθημα «Εγώ κι Εσύ Μαζί – 21 Μαρτίου – Ημέρα για την Εξάλειψη των Διακρίσεων».
Η ντουντούκα τους έδινε το σύνθημα «μαζί μπορούμε καλύτερα» και «είτε μαύρος είτε λευκός, ποτέ-ποτέ-ποτέ μοναχός» αλλά και «πείτε όχι στο ρατσισμό».

Η οργάνωση των εκδηλώσεων σε όλη την επικράτεια έγινε από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;- ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων» που υλοποιεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες».
Στη Μεσσηνία ο συντονισμός έγινε από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δημοφιλέστερα

To Top