ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο “Ανάσα”: Απινιδωτές σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Μεσσηνίας από την ΕΤΑΠ, επαγγελματίες και Εμπορικούς Συλλόγους

ΣΤΟΧΟΣ: ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΖΩΕΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ 

Για την πρωτοβουλία να μπουν σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Μεσσηνίας απινιδωτές και να εκπαιδευτούν στη χρήση τους οι άνθρωποι των γηπέδων, γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Σταύρος Στούπας, που “ξεδίπλωσε” το σχέδιο “Ανάσα”.

Όπως δήλωσε, προκειμένου να μην χάνονται στους αθλητικούς χώρους νέοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, κινητοποιούνται, και σε συνεργασία με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους αλλά και με επαγγελματίες και επιχειρηματίες της κάθε περιοχής αγοράζουν τους απινιδωτές που θα τοποθετηθούν σε κάθε αγωνιστικό-αθλητικό χώρο. Η Ετ.ΑΠ. θα οργανώσει όλη αυτή τη δράση και θα καταβάλλει το κόστος για τα σεμινάρια χρήσης των απινιδωτών, ώστε να γνωρίζουν οι άνθρωποι των αθλητικών χώρων (πχ προπονητές, γυμναστές, κτλ) τη σωστή χρήση των απινιδωτών, να είναι πιστοποιημένοι, ώστε αν χρειαστεί να προστρέξουν να βοηθήσουν έναν αθλητή, σώζοντας ζωές.

Συμπαραστάτης σε αυτό δήλωσε και το άλλο μέλος του Επιμελητηρίου και πρόεδρος  της εθελοντικής ομάδας ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας, Κώστας Βλαχονικολός, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία αυτή και επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις  στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης οφείλουν να συνδράμουν σε αυτή την πρωτοβουλία, ώστε να μην υπάρξουν άλλα νεαρά θύματα σε αθλητικούς χώρους που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σωθούν, αν υπήρχε στον χώρο απινιδωτής και πρόσωπο πιστοποιημένο που γνώριζε τη χρήση του.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας:”Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και παράλληλα με την προσπάθεια εγκατάστασης απινιδωτών σε αθλητικούς χώρους του Νομού, το Κ.Ε.Κ. θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ πιστοποιημένα εκπαιδευτικά σεμινάρια, χρήσης απινιδωτή, σε ανθρώπους του αθλητισμού”.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τ.: 27210 24174 & 27210 62200 (08.00 π.μ. – 16.00)

Ε.: kek@etappeloponnisos.gr

 

Μαίρη Περδικέα

 

 

To Top