ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχεδιασμοί για 24ωρη λειτουργία της Κεντρικής Αγοράς με καταστήματα εστίασης και αναψυχής

Τους σχεδιασμούς της Διοίκησης της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας για λειτουργία όλο το 24ωρο ανέπτυξε ο πρόεδρός της Γιάννης Μπάκας κατά την επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, “στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, συνεχίστηκαν οι συναντήσεις με φορείς της Μεσσηνίας, με την επίσκεψη του προέδρου της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, Γιάννη Μπάκα, του διευθυντή της εταιρίας Δημήτρη Λαμπρόπουλου και του προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών της Αγοράς, Ηλία Αλεξέα.

Οι εκπρόσωποι της ΚΑΚ μίλησαν για τη Δημοτική Αγορά και τα Σφαγεία Καλαμάτας, τα έργα ανάπτυξης που έχουν γίνει αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στην εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων που πωλούνται στη λαϊκή αγορά, στους χώρους στάθμευσης μετά τη διάθεση και του βόρειου πάρκινγκ και για μελλοντική ελεγχόμενη στάθμευση, ενώ πρότειναν κοινές δράσεις για προβολή των μεσσηνιακών προϊόντων, συνεργασία για συμμετοχή σε επιδοτούμενα προγράμματα και στο στόχο που έχουν για 24ωρη λειτουργία της Αγοράς με διαμόρφωση και ανάπτυξη του εσωτερικού χώρου με καταστήματα εστίασης και αναψυχής.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ο πρόεδρος Βαγγέλης Ξυγκώρος και τα μέλη του Δ.Σ. τους διαβεβαίωσαν ότι ο φορέας θα στηρίξει κοινές δράσεις που θα αφορούν τον αγροδιατροφικό τομέα, την πάταξη του παραεμπορίου και θα είναι δίπλα στους επαγγελματίες της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και των Σφαγείων”.


Όπως ήταν το στέγαστρο πριν τις παρεμβάσεις και την αντικατάστασή του από νέο πλέξι-γκλας

Στην Κεντρική Αγορά έχουν γίνει ήδη κάποιες εργασίες αναδιαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων της Αγοράς, με την κατεδάφιση κάποιων τοίχων, ώστε να ενοποιηθεί σε κάποια σημεία ο χώρος, όπως και η αντικατάσταση του παλιού στεγάστρου του αιθρίου με νέο. Στόχος είναι οι επαγγελματίες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο “μπαλκόνι” της Αγοράς να μπουν στους ανακαινισμένους εσωτερικούς χώρους, ενώ στόχος είναι η εγκατάσταση και λειτουργία χώρων εστίασης και αναψυχής( μεζεδοπωλεία, τσιπουράδικα κλπ), ώστε η Αγορά να μην κλείνει τη νύχτα, αλλά να λειτουργεί ουσιαστικά όλο το 24ωρο, προσφέροντας και αγνά τοπικά προϊόντα, και φαγητό και διασκέδαση.

Στους σχεδιασμούς τόσο της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας όσο και της Διοίκησης της Κεντρικής Αγοράς είναι η Αγορά να γίνει ένας πολυχώρος που θα συνδυάζει αγορές τοπικών προϊόντων, φαγητό και διασκέδαση, με αντίστοιχα καταστήματα εντός της.
Η Αγορά εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται σταδιακά, ώστε να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο, που δεν θα την επιλέγει μόνο για τα ψώνια του αλλά και για τη διασκέδασή του. Όπως δήλωσε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, η Αγορά λόγω της θέσης της “αποκτά πλέον συγκριτικό πλεονέκτημα” σε συνδυασμό με το Ανοιχτό Θέατρο Νέδοντα, του οποίου θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Το θέμα πέρα από την αναβάθμιση των υποδομών της Αγοράς, είναι να προσφερθούν και κίνητρα στους επαγγελματίες εστίασης και διασκέδασης, ώστε να την επιλέξουν για να εγκαταστήσουν εκεί τα καταστήματά τους, προκειμένου να συμβάλλουν στο να μετεξελιχθεί η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας σε ένα σύγχρονο πολυχώρο για ψώνια και διασκέδαση.

Μ.Π.

Σχεδιασμοί για 24ωρη λειτουργία της Κεντρικής Αγοράς με καταστήματα εστίασης και αναψυχής

Δημοφιλέστερα

To Top