ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδια να ανακατασκευαστεί το πρώην Γυμνάσιο Μερόπης και να λειτουργήσει ως Οικοτροφείο για άτομα με αυτισμό

Στις 15.000 ευρώ η συνδρομή της Περιφέρειας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας Κώστα Σαραβελάκη.

Στη συνάντηση εξετάστηκε η δυνατότητα της Περιφέρειας να συνδράμει τον πιο πάνω σύλλογο ως προς την ανακατασκευή και διαμόρφωση του κτηρίου του πρώην Γυμνασίου Μερόπης, το οποίο του έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Οιχαλίας προκειμένου -στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του υπουργείου Υγείας- να λειτουργήσει ως οικοτροφείο με σκοπό την υποστήριξη, την αποϊδρυματοποίηση και προαγωγή της κοινωνικής ένταξης των ασθενών με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Οπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, διαπιστώθηκε η δυνατότητα να διατεθεί από την πλευρά της πίστωση 15.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες στο πρώην σχολείο -για τις οποίες ο σύλλογος, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, έχει λάβει συνδρομή και από άλλους φορείς.

Διαβάστε και αυτό:

Σχέδια για Οικοτροφείο στο πρώην Γυμνάσιο Μερόπης για άτομα στο φάσμα του αυτισμού

Σχέδια να ανακατασκευαστεί το πρώην Γυμνάσιο Μερόπης και να λειτουργήσει ως Οικοτροφείο για άτομα με αυτισμό
To Top