ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου στο Elite το 6ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στο ξενοδοχείο Elite, το 6ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, με ένα “κόμπακτ” σφιχτό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Σήμερα το πρωί στην ΠΕ Μεσσηνίας, οι συνδιοργανωτές, Μιχάλης Αντωνόπουλος από τον Α.Σ. Καλαμάτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου – ΠΕ Μεσσηνίας, η Αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη από τον Δήμο Καλαμάτας και ο Μενέλαος Κουτέλας από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου μιλώντας τόσο για την διοργάνωση, όσο και για την ανάγκη προάσπισης των συμφερόντων των μοναδικών Μεσσηνιακών προϊόντων.

Το πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

Σάββατο 11 Ιουλίου

Στις 6.30 μ.μ. έναρξη του φεστιβάλ από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλο.

Στις 6.45 μ.μ. χαιρετισμούς.

Στις 7 μ.μ. εισήγηση από τον Βασίλη Δημόπουλο, διευθυντή Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, αναπληρωτή καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με θέμα “Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Kalamata Olive Oil Awards 2020 από το αναγνωρισμένο πάνελ του ΤΕΙ Καλαμάτας”.

Στις 7.15 μ.μ. εισήγηση από τον Παύλο Νησιανάκη, DVM, χημικό Msc “Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ”, με θέμα “Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ελιές και ελαιόλαδα στην Ελλάδα”.

Στις 7.30 μ.μ. εισήγηση από τον Γιάννη Κυριακόπουλο, διευθυντή Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, γεωπόνο.

Στις 7.45 μ.μ. εισήγηση από τον Αντώνη Παρασκευόπουλο, διευθυντή Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, γεωπόνο.

Στις 8.15 μ.μ. απονομή βραβείων και βράβευση τιμώμενων προσώπων.

Την Κυριακή 12 Ιουλίου

Στις 11 π.μ., εισήγηση από τον Στάθη Αναστασόπουλο, αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, με θέμα “Kλιματική αλλαγή και ελαιοκαλλιέργεια. Αναβάθμιση αρδευτικών υποδομών της Π.Ε. Μεσσηνίας”.

Στις 11.30 π.μ. εισήγηση από τον Γεώργιο Ζακυνθινό, καθηγητή Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, με θέμα “Ορυκτέλαια: Η επιμόλυνση του ελαιολάδου μας απειλεί την ποιότητα και αμφισβήτηση της υγιεινής του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου”.

To Top