ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Σάρωσε” η βραδινή θαλασσοταραχή την παραλία της Καλαμάτας-Ξήλωσε το Seatrac-Ζημιές σε παραλιακά μαγαζιά

Μνήμες “Ζορμπά” ξύπνησαν στους επαγγελματίες από την ξαφνική “επίθεση” της θάλασσας-Εντατικές εργασίες αποκατάστασης από τον Δήμο Καλαμάτας και τους καταστηματάρχες που περιμένουν τους επισκέπτες του τριημέρου 

Δεν άφησε τίποτα όρθιο η χθεσινοβραδινή θαλασσοταραχή στην παραλία της Καλαμάτας. Τα κύματα χτυπούσαν με μανία τo μηχάνημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, το seatrac,  με αποτέλεσμα να το ξηλώσουν από τη βάση του και να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές.

Σοβαρές ζημιές στο seatrac- Η θάλασσα στην κυριολεξία το διέλυσε

Μπήκαν οι μπουλντόζες και μάζεψαν τα “σπασμένα”

Το φωτοβολταϊκό από τη στέγη του seatrac ξηλώθηκε και αυτό

Πάλι από την αρχή θα στήσουν οι επαγγελματίες τον παραθαλάσσιο εξοπλισμό τους

“ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΣΟΥΝΑΜΙ” ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Από τη μανία των κυμάτων δεν γλίτωσαν ούτε τα παραλιακά καταστήματα που είχαν στήσει ομπρέλες, ξαπλώστρες και τραπεζάκια, αλλά και ξύλινα πατώματα,  τα οποία η θάλασσα τα παρέσυρε. Σήμερα από νωρίς το πρωί συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας και οι επαγγελματίες επιχειρούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, με την παραλία να μοιάζει σαν να την “χτύπησε” τσουνάμι.

Ήδη από χθες η Πολτική Προστασία και η ΕΜΥ είχαν προειδοποιήσει για θυελλώδεις ανέμους στη Μεσσηνία, που όπως φαίνεται προκάλεσαν θαλασσοταραχή με αποτέλεσμα σήμερα η παραλία να έχει αυτή την εικόνα, ενώ μέσα στο νερό επιπλέουν διάφορα αντικείμενα από τα παρακείμενα μαγαζιά αλλά και πολλά φερτά υλικά.

Οι μπουλντόζες του Δήμου έχουν κατέβει δίπλα στο κύμα προκειμένου να καθαριστεί η αμμουδιά από τα φερτά υλικά και τα ομπρελο-καθίσματα που βρέθηκαν στη θάλασσα

Φερτά υλικά επιπλέουν μέσα στο νερό

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ  ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Οι επαγγελματίες και ο Δήμος Καλαμάτας έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να καθαριστεί άμεσα η ακτή από τις ζημιές και να αποκατασταθεί ο εξοπλισμός των καταστημάτων στην αμμουδιά, ώστε να ξαναστήσουν οι καταστηματάρχες τις ομπρέλες-ξαπλώστρες τους εν αναμονή και των εκατοντάδων επισκεπτών που αναμένει η πόλη της Καλαμάτας εν όψει Αγίου Πνεύματος.

Τις επόμενες ώρες θα έρθει και το συνεργείο αποκατάστασης της ζημιάς στο Seatrac από την Πάτρα, ενώ τις εργασίες του συνεργείου επιβλέπει ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, με τον Δήμαρχο, που βρίσκεται στην Τρίπολη, να ενημερώνεται συνεχώς.

Ρεπορτάζ:Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top