ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Σάρωσε” ανεμοστρόβιλος τη Δυτική Μεσσηνία

Ζημιές σε τουλάχιστον 5 χωριά των Δήμων Πύλου-Νέστορος, Μεσσήνης και Τριφυλίας προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε τα ξημερώματα την περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα να ξεριζώσει ελιές, αμπέλια, να σπάσει κλαδιά δέντρων, να ξηλώσει σκεπές από στάβλους, αλλά και να προκαλέσει ζημιές σε ελαιοτριβείο. Η μεταμεσονύχτια κακοκαιρία έφερε τον ανεμοστρόβιλο που σάρωσε διαδοχικά τρεις (!) Δήμους , προκαλώντας  ζημιές. Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε η καταστροφή, κυρίως στις καλλιέργειες. Ενδεικτικές της έντασης του φαινομένου είναι οι φωτογραφίες που δίνει στη δημοσιότητα η ΠΕ Μεσσηνίας, κλιμάκια της οποίας βρίσκονται από το πρωί στην περιοχή για να καταγράψουν τις ζημιές.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ανεμοστρόβιλος έπληξε τα ξημερώματα της 13ης Οκτωβρίου περιοχές των Δήμων Πύλου – Νέστορος, Μεσσήνης και Τριφυλίας. Επλήγησαν οι κοινότητες Κουκουνάρας, Χατζή, Κρεμμυδίων, Χανδρινού και η ΔΕ Γαργαλιάνων στις θέσεις «Μάτι» και «Ρίκια».

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου κλιμάκια των Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας και Τριφυλίας μετέβηκαν στις πληγείσες περιοχές για την καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών.

Οι κυριότερες ζημιές που καταγράφηκαν είναι εκριζώσεις ελαιοδένδρων και αποσπάσεις κλάδων, καταστροφές σε σταβλικές εγκαταστάσεις, σε αμπελοκαλλιέργειες καθώς και σε επιχείρηση ελαιοτριβείου.
Για τις παραπάνω ζημιές ενημερώθηκε ο ΕΛΓΑ και οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν αιτήματα αποζημιώσεων στους οικείους Δήμους.

“Σάρωσε” ανεμοστρόβιλος τη Δυτική Μεσσηνία
To Top