ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς για ομόφυλα ζευγάρια: «Θα λέμε στον λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και ταυτόχρονα σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;»

Aιχμηρό μήνυμα Σαμαρά προς Μητσοτάκη

Σαμαράς:"Έχω ξεκάθαρη άποψη και θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή"

«Θα λέμε στον λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και ταυτόχρονα σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;» ήταν το δηκτικό σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά ενόψει της κατάθεσης του επίμαχου νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και της ψήφισής του.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με τη δική του στάση ως προς το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, δήλωσε ότι «έχει ξεκάθαρη άποψη και θα τοποθετηθεί στη Βουλή».

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη, για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, φτάνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο στάσης αποχής από τους βουλευτές της ΝΔ στο νομοσχέδιο, ο ίδιος απάντησε: «Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;».

Μητσοτάκης: "Δεν θα φέρω κάτι επαναστατικό, είκοσι ευρωπαϊκές χώρες έχουν νομοθετήσει για το εν λόγω ζήτημα"

Να υπενθυμίσουμε ότι, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε «Θα νομοθετήσουμε την ισότητα στον γάμο» τόνισε ο Πρωθυπουργός για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του που είναι αντίθετοι με την ψήφιση του νομοσχεδίου, «είναι θέμα συνείδησης». «Δεν θα φέρω κάτι επαναστατικό, είκοσι ευρωπαϊκές χώρες έχουν νομοθετήσει» για το εν λόγω ζήτημα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως σέβεται όλες τις απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να διχαστεί η ελληνική κοινωνία. «Σέβομαι απόλυτα τους συμπολίτες μας που έχουν διαφορετική άποψη και την Εκκλησία» είπε ενώ διευκρίνισε πως «ακούμε της απόψεις της Εκκλησίας αλλά η πολιτεία νομοθετεί». Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν παιδιά και δεν έχουν ίσα δικαιώματα» ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι «ένας άντρας μόνος του δεν θα μπορεί να έχει παιδί με υποβοηθούμενη γυναίκα». «Πήρα οριστικά απόφαση ότι θέλω να προχωρήσω το νομοσχέδιο όταν άκουσα τις ιστορίες των παιδιών» εξήγησε ο Πρωθυπουργός

πηγή:

Δηκτικό σχόλιο Σαμαρά: «Θα λέμε στον λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και ταυτόχρονα σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;»

Δημοφιλέστερα

To Top