Αθλητισμός

Σάκης Τσιώλης: Παρουσίασε το βιβλίο του στον Πύργο

Το βιβλίο του “Επίλυση αγωνιστικών προβλημάτων” παρουσίασε στον Πύργο ο Σάκης Τσιώλης.

Η πλούσια διαδρομή του στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, όπου ο 62χρονος Καρδιτσιώτης τεχνικός έχει γράψει ιστορία σε 25 χρόνια προπονητικής καριέρας, έγιναν βιβλίο σε σύμπραξη με τον γιό του Βαγγέλη Τσιώλη που ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του στη  προπονητική.

Η παρουσίαση στην πρωτεύουσα της Ηλείας έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Πύργου. Στο πολυπληθές ακροατήριο βρέθηκαν άνθρωποι του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, ιδαίτερα του Πανηλειακού, καθώς ο τεχνικός της Καλαμάτας έχει αφήσει τη σφραγίδα του στην ομάδα τόσο ως ποδοσφαιριστής (1993- 1996) όσο και ως προπονητής (2000 και 2001-2004), ενώ παρουσία είχε και στον Αστέρα Αμαλιάδας.

«Στον Πύργο έχω μόνο φίλους και ασφαλώς ο Πανηλειακός είναι κομμάτι της ζωής μου. Οι στιγμές που πέρασα δεν ξεχνιούνται και μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχω όταν έρχομαι στην Ηλεία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο έμπειρος προπονητής.

Το βιβλίο του Σάκη Τσιώλη αποτελείται από 3 ενότητες.

Η πρώτη ονομάζεται «Ολική προσέγγιση προπονητικής» και θέτει τις βασικές αρχές μέσα στα οποίες πρέπει να δομείται μία προπονητική μονάδα και η προπόνηση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο «Προβλήματα και λύσεις» αναλύονται και παρουσιάζονται ολόκληρες προπονητικές μονάδες βασισμένες σε προβλήματα που είχαμε διαπιστώσει μέσα από τα παιχνίδια.

Στην τρίτη ενότητα παρατίθεται ένα χρηστικό ασκησιολόγιο για τον εμπλουτισμό της προπόνησης.

Όλες οι ασκήσεις στο δεύτερο και στο τρίτο μέρος παρουσιάζονται με έγχρωμα διαγράμματα.

Για την καλύτερη κατανόησή τους συνοδεύονται και από video-animation, το οποίο οι αναγνώστες μπορούν να το παρακολουθήσουν σε οποιαδήποτε συσκευή, σαρώνοντας το qr-code που βρίσκεται δίπλα από κάθε άσκηση.

 

Σάκης Τσιώλης: Παρουσίασε το βιβλίο του στον Πύργο

Δημοφιλέστερα

To Top