Χορός

Σαϊνοπούλειο Σπάρτη: Για πρώτη φορά εκτός Μεσσηνίας το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η πρώτη εκτός Μεσσηνίας παράσταση του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο στη Σπάρτη

Η πρώτη εκτός Μεσσηνίας εκδήλωση του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας δόθηκε την περασμένη Δευτέρα 19 Ιουλίου στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο στη Σπάρτη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με τη στήριξη του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος.


Οι πολίτες της λακωνικής πρωτεύουσας, που ανταποκρίθηκαν θερμά γεμίζοντας τις κερκίδες του αμφιθεάτρου, απόλαυσαν την παράσταση Möbius από την ομάδα των Γάλλων ακροβατών και χορευτών Compagnie XY, σε χορογραφία του Rachid Ouramdane

Συνολικά 19 ακροβάτες επί σκηνής αψήφησαν τη βαρύτητα και βασιζόμενοι στην αλληλεγγύη και τη συλλογική νοημοσύνη παρουσίασαν ένα συναρπαστικό θέαμα. Μέσω των ακροβατικών και της κίνησης δόθηκε η δυνατότητα στους θεατές να κατανοήσουν τη σχέση που γεννιέται ανάμεσα στο άτομο και την ομάδα, καθώς και την ανάπτυξη της συλλογικής συνείδησης.

Επάξια κέρδισαν το χειροκρότημα και τον ενθουσιασμό του κοινού

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της όλης διοργάνωσης, τηρήθηκαν αυστηρά οι οδηγίες και οι συστάσεις του υπουργείου Υγείας, για την ασφαλή παρουσίαση θεαμάτων σε ανοικτούς χώρους με καθήμενους θεατές.

Φωτογραφίες, copyright:

© Albert Vidal / Vèrtex Comunicació

Σαϊνοπούλειο Σπάρτη: Για πρώτη φορά εκτός Μεσσηνίας το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
To Top