ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Λιποθύμησε 9χρονο κοριτσάκι από την πείνα έξω από φούρνο

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ

Η οικονομική ευμάρεια που γνώριζε κατά το παρελθόν το νησί της Ρόδου κι επέτρεπε στους εργαζόμενους στον τουρισμό να ζουν αξιοπρεπώς, έχει περάσει, και πολλοί φοβούνται ότι η κατάσταση δεν έχει επιστροφή. Πολλοί κάτοικοι έχουν μείνει άνεργοι, καθώς τα ξενοδοχεία, οι ταβέρνες, τα μπαρ κι όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών σε τουρίστες, έχουν κατεβασμένα ρολά και τα περισσότερα θα παραμείνουν σ’ αυτό το καθεστώς.

Στο προσκήνιο ήρθε ένα περιστατικό που προκαλεί θλίψη, αλλά και μεγάλη ανησυχία για το δυσοίωνο οικονομικό μέλλον που έρχεται... Ενα 9χρονο κοριτσάκι περίμενε στη σειρά έξω από φούρνο για να πάρει ψωμί με τη μητέρα του και σύμφωνα με τις καταγγελίες έχασε τις αισθήσεις του από την πείνα... Πρόκειται για την κόρη ξενοδοχοϋπαλλήλου που έχει μείνει χωρίς εργασία λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί από τον κορονοϊό.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ 9ΧΡΟΝΗΣ: «Εχω να εργαστώ από πέρυσι τον Αύγουστο, δεν έχουμε να φάμε», λέει και κάνει έκκληση η Πολιτεία να βοηθήσει τους ανέργους

«Η κόρη μου λιποθύμησε από την πείνα. Είμαι άνεργη εδώ και τόσους μήνες». Συγκλονίζει η μητέρα του κοριτσιού με την εξομολόγησής της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Είμαι ξενοδοχοϋπάλληλος. Έχω να εργαστώ από πέρυσι τον Αύγουστο. Απολυθήκαμε, ήμασταν εποχικοί εργαζόμενοι», τονίζει η μητέρα της 9χρονης και συμπληρώνει ότι εισόδημα στο σπίτι δεν μπαίνει. «Δεν έχουμε να φάμε. Το παιδί πείναγε και εγώ δεν είχα. Θέλω να το πάω στο γιατρό απλά επειδή έγινε ντόρος αποφεύγω πάρα πολύ για το παιδί μου. Πρέπει να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είναι άνεργοι αυτή τη στιγμή. Είμαστε άνεργοι», λέει η μητέρα της 9χρονης.

ΜΑΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ”

Το παιδί λέει “μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν;”», είπε η άνεργη μητέρα στην εκπομπή Live News του ΜEGA.

Όπως ανέφερε, έχει λάβει μόνο τα 800 ευρώ που δόθηκαν στους πληγέντες από τον κορονοϊό και τίποτα άλλο.

«Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα, διαζευγμένη. Δούλευα πέρυσι, έπαιρνα 1000 ευρώ, και μπορούσα και ζούσα τα παιδιά μου μια χαρά. Τα έβλεπα αυτά στην τηλεόραση και θλιβόμουν και να που έφτασα και εγώ σε αυτή την κατάσταση. Ο πατέρας δεν συμπαρίσταται. Το χειρότερο είναι να βλέπει η μάνα να πέφτει το παιδί της. Έχω να κοιμηθώ πέντε μέρες.

Απευθύνθηκα στο σωματείο να ρωτήσω πότε θα πάρουμε αυτά τα 533 ευρώ. Μου είπαν ότι πρώτη του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα. Δεν τα έχω πάρει ακόμα. Πρώτη του μήνα. Και αν θα ενταχθούμε μέσα. Διαφορετικά θα πάρω τα 480 που θα δώσει ο ΟΑΕΔ για τρεις μήνες, και 168 ευρώ που είναι το Α21 που τα περιμένω πώς και πώς».

ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Σχετικά με το αν ζήτησε βοήθεια, η ίδια απάντησε: «δεν το έκανα. Είπα ότι είναι κάτι παροδικό. Θα περάσει. Σκέφτηκα ότι είναι και άλλες μητέρες σαν και εμένα. Αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι το παιδί μου θα πέσει ξερό κάτι. Είπα είναι κάτι παροδικό. Όλοι οι άνθρωποι περνάμε δυσκολίες και είχα ξαναπεράσει. Αυτή τη φορά ήταν πολύ δυνατό αυτό που συνέβη. Το χειμώνα ήμουν με το επίδομα ανεργίας, περίμενα να ανοίξει η σεζόν».

«Λέω τι έκανα, έφερα στον κόσμο τα παιδιά για να πεινάνε; Το κοριτσάκι να μου ζητάει να φάει και να της λέω κάνε υπομονή να πάρω τα 533 ευρώ», συνέχισε, αποκαλύπτοντας ότι σήμερα της έκοψαν το ρεύμα.

ΣΟΚΑΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ: “Η ΡΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΕΙΝΑ!”

Ο κ. Θ. Σταμούλης, πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, μιλώντας στο Open TV, επιβεβαίωσε το συμβάν κι αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνει το «σμαραγδένιο νησί» από την οικονομική ύφεση που έχει επέλθει λόγω των κλειστών τουριστικών επιχειρήσεων που απασχολούν την πλειονότητα των κατοίκων του νησιού.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Ερχονται άνθρωποι έξω από το εργατικό κέντρο της Ρόδου, για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους… Μου θυμίζει κατοχή η κατάσταση. Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη. Δεν κινείται τίποτα έξω. Ειδικά το βράδυ είναι… νέκρα»

“Η ΡΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΕΙΝΑ! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!”

«Ο κόσμος πεινάει, δεν μπορούμε να ανταπεξελθούμε. Δεν υπάρχουν κρατήσεις, το κάθε ξενοδοχείο είναι στο 20% στις κρατήσεις» είπε για τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις που έφερε στον τουρισμό η πανδημία του κορονοϊού., ενώ όπως συμπλήρωσε φέτος μόλις το 10 με 15% των ξενοδοχείων έχουν δηλώσει ότι θα ανοίξουν από 1η Ιουλίου. “Να ανοίξει ο κύριος Βρούτσης αυτή την πλατφόρμα των 534 ευρώ γιατί τα χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα, για να πάμε στο σούπερ-μάρκετ, για να ζήσουμε. Πρέπει να ανοίξει την πλατφόρμα για να δηλώσουν οι εργαζόμενοι την αναστολή τους. Αλλιώς θα θρηνήσουμε πολλά θύματα στη Ρόδο.” Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων, πήραν 800 ευρώ για τον Μάρτιο και από τότε δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ! “Καταλαβαίνεται ότι η Ρόδος αυτή τη στιγμή πεινά!” δήλωσε χαρακτηριστικά.

40.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ “ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ”

Όπως δήλωσε αυτή τη στιγμή η Ρόδος έχει 20.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους και 20.000 εργαζόμενους στον επισιτισμό (σε εστιατόρια, μπαρ κλπ).”Όλα αυτά είναι κλειστά”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το συμβάν με το κοριτσάκι που λιποθύμησε από την πείνα, μιλώντας στο ανοιχτό κανάλι η κα Σ. Μανιά, από τον φιλανθρωπικό σύλλογο «Αγία Σοφία» Ρόδου, επιβεβαίωσε το περιστατικό και τόνισε ότι ο σύλλογος «ήρθε σε επαφή μαζί της. Είναι αξιοπρεπέσταση κυρία, δεν ζητά λεφτά, θέλει φαγητό για τα παιδιά της και μια δουλειά για να τα ζήσει» είπε η κα Μανιά και πρόσθεσε ότι ο σύλλογος έχει επιληφθεί του θέματος, για να έχουν τουλάχιστον αυτοί οι άνθρωποι ένα πιάτο φαγητό…

Πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, με τη μητέρα να προσπαθεί να τα φέρει βόλτα έχοντας δύο παιδιά, ένα νοίκι που τρέχει και μόλις και μετά βίας το καλύπτει, ενώ έχει μείνει άνεργη, καθώς η τουριστική επιχείρηση που εργάζεται, ούτε έχει ανοίξει, ούτε πρόκειται, κατά τα φαινόμενα.

πληροφορίες και από: ethnos.gr και newsbeast.gr

To Top