Παιδί

ReThink ChristmasLAb 2018 στο “Αγρόκτημα Φοίφα”

Συνεχίζονται με μεγάλη προσέλευση οι Κυριακάτικες συναντήσεις αλλά και τα καθημερινά εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και φορείς του ReThinkChristmasLAb 2018 στο “Αγρόκτημα Φοίφα”.

Τα επόμενα προγραμματισμένα εργαστήρια είναι την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, με συνοδεία αφήγησης-δραματοποίησης παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων παραμυθιών αλλά και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου από τις 11.00 και μέχρι τις 16.00.

Το ReThink ChristmasLab είναι ένα εικαστικό πολυεργαστήριο δημιουργικής επανάχρησης, με στόχο την δημιουργία χειροποίητων και μοναδικών χριστουγεννιάτικων στολιδιών και δώρων από υλικά που δεν είχαμε καν φανταστεί. Μέσα από το ReThinkChristmasLab τα παιδιά εισάγονται στην αληθινή σημασία του μηνύματος “δεν πεταω τίποτα”, ῾μειώνω αποτύπωμα μου” , ” επαναχρησιμοποιώ τα υλικά”, “ReThink, Reuse, Remake”.


Τα παιδιά καλλιεργούν την δημιουργικότητά τους, την φαντασία τους , επαναπροσδιορίζοντας την χρήση και την μορφή των υλικών που θεωρούσαν άχρηστα και αναπτύσσουν κριτική σκέψη και πνευματικά εφόδια απέναντι στην καθιερωμένη καταναλωτική εορταστική νοοτροπία.
Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και είναι ιδιαίτερα προσιτό σε παιδιά με ειδικές ικανότητες.


Στο πλαίσιο του ReThinkChristmas Lab έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμές πάνω από 250 μαθητές από σχολεία της πόλης μας αλλά και της Αθήνας, δημιουργώντας μοναδικές κατασκευές.

Επιπλέον και Φορείς ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, όπως το ΚΕΦΙΑΠ και ο συλλογος Άλμα εχουν συνεργαστεί δίνοντας την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους τους να αναπτύξουν τις ικανότητές τους.


Ενώ στο πλαίσιο των κυριακάτικων εργαστηρίων για όλη την οικογένεια, έχει υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, καθώς δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους όχι μόνο να περάσουν μια ευχάριστη μέρα με ελεύθερο παιχνίδι σε ένα φυσικό αγρόκτημα , αλλά και να συνδημιουργήσουν δικά τους στολίδια, γούρια και δώρα, που θέλουν να χαρίσουν στους αγαπημένους τους αναμορφώνοντας υλικά που κάποτε φάνταζαν άχρηστα και περιττά και αναγνωρίζοντας έτσι πως η αξία των πραγμάτων δεν μετριέται με αριθμούς!

Το #ReThinkChristmasLab υποστηρίζει το εκπαιδευτικό εργο του Αγροκτήματος “ο Πολιτισμός της Καλλιέργειας-Eνα σχολείο στη Φύση” απευθυνόμενο σε σχολεια και συλλογικούς φορείς καθως και την ανάπτυξη της Τραπεζας Παραδοσιακών Ανοιχτὠν Σπόρων του Αγροκτήματος , η οποία και έχει συντηρήσει πάνω από 300 ποικιλίες παραδοσιακών σπόρων , ενώ προμηθεύει δωρεάν εκατοντάδες ενδιαφερομἐνους αλλα και σχολικές ομάδες, συμβάλλοντας καταλυτικά στην αναγέννηση σχολικών κήπων με την μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας, μια ολιστική μορφή καλλιέργειας αλλά και εκπαίδευσης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνειτε στο 2721022505 αλλά και στο
F.B:Re:Think – Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα

Οσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή σκόπιμο είναι να φέρουν μαζι τους:
α. καλή διάθεση και φαντασία
β. παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια (π.χ μπάλες) που θα θέλαν να τις μεταμορφώσουν
γ. φυσικά υλικά που σας εντυπωσιάζουν ως σχήμα ή ως χρώμα, προκειμένου να παίξουμε με αυτά


Παραλλήλα προσφέρεται και μπουφές με φυσικά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και ροφήματα απο το αγρόκτημα, αλλά και οι συμμετέχοντες μπορούν να οργανώσουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο picnic στο χώρο του αγροκτήματος.

ReThink ChristmasLAb 2018 στο “Αγρόκτημα Φοίφα”
To Top