ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεκόρ συμμετοχής στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα τα κοντέρ και τα προγνωστικά “έσπασε” η συμμετοχή και η ανταπόκριση στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο χθες Κυριακή, κόπηκαν 9.000 εισιτήρια, ενώ αν προστεθούν και τα τριήμερα εισιτήρια που ήταν σχεδόν 3000, είναι ενδεικτική η ανταπόκριση του κόσμου…

Συνολικά στο τριήμερο φεστιβάλ Σπούτνικ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ βάσει εισιτηρίων συμμετείχαν περισσότεροι από 21.000 κόσμου.

Η ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου είναι μεγάλη κυρίως για το θετικό ξεκίνημα αρχής γενομένης από το φεστιβάλ.

Ήδη έχουν γραφτεί στο κόμμα 5.000 νέα μέλη και πλέον ξεκινάει η τετράμηνη καμπάνια και από μέσα Οκτωβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών.

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε τόσο στην ΚΕ όσο και στην ομιλία του στο Σπούτνικ ότι δεν θα το αφήσει στη μοίρα του. Κάθε άλλο, θα το πάρει πάνω του, ξεκινώντας να οργώνει την επικράτεια, ενώ σαφή εντολή έχουν πάρει όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη αλλά και πρώην βουλευτές που δεν έχουν εκλεγεί για το ίδιο πράγμα.

Σε ό,τι αφορά την ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Τσίπρας κράτησε την ισορροπία που καταγράφηκε και στη Διακήρυξη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, η μεγάλη προοδευτική παράταξη, η μεγάλη κυβερνώσα αριστερά της νέας εποχής δεν είναι ο δρόμος των λίγων, ούτε των «φωτισμένων». Είναι ο δρόμος της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του κομματικού μηχανισμού και ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στα υποψήφια νέα μέλη ότι δεν θα είναι οι «φτωχοί συγγενείς» του εγχειρήματος».

“Ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι τα κομματικά στελέχη, οι βουλευτές του, οι τοπικοί του άρχοντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι ο Πρόεδρός του, δεν είμαι εγώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εσείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι άνθρωποι που τον στηρίζουν. Είναι ο κάθε νέος και η κάθε νέα που αποφασίζει να έχει αύριο σε αυτή τη χώρα”

“Είναι ο άνθρωπος της δουλειάς, ο άνεργος, ο άνθρωπος του πολιτισμού και των γραμμάτων, ο αυτοαπασχολούμενος και ο αγρότης, αυτός που επιχειρεί στην οικονομία με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα, ο επιστήμονας, ο τεχνίτης.[…] Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ .Είναι τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του. Αυτοί που κάθε μέρα τον πλησιάζουν. Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ομιλία στο #Sputnik_Fest2019

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία. Καλούμε τους νέους και τις νέες να γίνουν η πρωτοπορία αυτού του προοδευτικού εγχειρήματος – του μόνου που είναι σε θέση να εγγυηθεί την αλλαγή πορείας της χώρας σε κατεύθυνση δημοκρατική και προοδευτική. Ομιλία στο #Sputnik_Fest2019.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019

 

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΝΕΩ ΜΕΛΩΝ

Από το βήμα του Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο κ, Τσίπρας εγκαινίασε επίσημα την καμπάνια εγγραφής νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Σήμερα λοιπόν ξεκινάμε τη μεγάλη πορεία στο λαό. Μέσα στον επόμενο μήνα, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας, θα απλωθεί σε όλη την Ελλάδα η καμπάνια εγγραφής νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε. Είναι στο χέρι μας το προσκλητήριο για συμμετοχή στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να γίνει από ένα απλό χαρτί, η σκυτάλη της δημοκρατίας από πόλη σε πόλη, από πολίτη σε πολίτη. Καλώ λοιπόν όλους τους Δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία». Μάλιστα, απηύθυνε ιδιαίτερο προσκλητήριο στη νεολαία:

«Καλώ τους νέους και τις νέες να γίνουν η πρωτοπορία αυτού του προοδευτικού εγχειρήματος, του μόνου που είναι σε θέση να εγγυηθεί την αλλαγή πορείας της χώρας σε κατεύθυνση δημοκρατική και προοδευτική».

“ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΑ”

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση. Η κριτική του εστίασε σε τρία σημεία:

Την επιβολή εκ νέου μνημονιακών μέτρων. «Μας γυρίζουν από την άνοιξη στον χειμώνα, αντί να πάμε στο καλοκαίρι», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τις «κωλοτούμπες» που, κατά τον κ. Τσίπρα, έκανε η Νέα Δημοκρατία στα ζητήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών και του Ματιού.
Τον μηχανισμό διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που, κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έχει οργανώσει η κυβέρνηση μαζί με τη πλειονότητα των ΜΜΕ. «Ένας στρατός μισθοφόρων δημοσιογράφων σε θέσεις μετακλητών στο δημόσιο, αλλά και μια στρατιά μέσων ενημέρωσης διαμορφώνουν μια διαφορετική εικονική πραγματικότητα. Ίσως δεν είναι υπερβολή, αλλά το μόνο που λειτουργεί πραγματικά άριστα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μιντιακή προπαγάνδα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή:News247.gr/cnn.gr

Ρεκόρ συμμετοχής στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ
To Top