Η φωτογραφία της ημέρας

Τα ράπιντ τεστ και οι… εκλογές

ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΥΜΙΖΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ “ΑΛ.ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ”

Επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί νέος χώρος για rapid test

Συνειρμικά μας ήρθαν στο μυαλό οι εκλογές βλέποντας σήμερα τα μπλε παραβάν στον χώρο που γίνονται τα rapid test από τα κλιμάκια  του ΕΟΔΥ, έξω από το αμφιθέατρο “Αλ. Κουμουνδούρος”, στο Διοικητήριο Μεσσηνίας. Τα παραβάν επιστρατεύτηκαν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετά από παράπονα πολιτών που προσέρχονταν για rapid test, πως δεν εξασφαλιζόταν κάποια ιδιωτικότητα, και ήταν εκτεθειμένοι στα βλέμματα των διερχομένων που εισέρχονταν ή εξέρχονταν από το κτήριο του Διοικητηρίου.

Έτσι ως πρόχειρη λύση επιστρατεύτηκαν τα  μπλε παραβάν των εκλογών, ελλείψει ιατρικών διαχωριστικών παραβάν. Δυστυχώς, όπως διαπιστώνει κανείς, δεν έχει διατεθεί κανένα κονδύλι για τον εξοπλισμό των κλιμακίων που κάνουν τα rapid test. Oι νοσηλεύτριες κάθονται όλες τις ώρες του ωραρίου τους σε δανεικά θρανία από το διπλανό σχολείο, ενώ έχουν δοθεί και καρέκλες από το διοικητήριο και τραπεζάκια. Τώρα μπήκαν και τα παραβάν των εκλογών και το σκηνικό ολοκληρώθηκε.

Το ζήτημα είναι να βρεθεί άμεσα ένας χώρος αξιοπρεπής, εσωτερικός, όπως για παράδειγμα το φουαγέ στο Μέγαρο Χορού που είχε χρησιμοποιηθεί και πέρυσι για τον ίδιο σκοπό, όπου τα κλιμάκια και οι πολίτες δεν θα είναι εκτεθειμένοι στις εξωτερικές θερμοκρασίες- τώρα που χειμωνιάζει- και επιπλέον θα εξασφαλίζεται μια κάποια ιδιωτικότητα για όσους κάνουν rapid test, και δεν θέλουν να γίνονται θέαμα.

Μαίρη Περδικέα

Τα ράπιντ τεστ και οι… εκλογές
To Top