ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Rapid test μέσα από το αυτοκίνητο: 176 εξετάστηκαν στο Μέγαρο, όλα αρνητικά

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 400 ΑΤΟΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΦΟΡΕΣ – ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ

Μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες Καλαμάτας είχε και σήμερα το σύστημα drive through που εφαρμόστηκε στην Καλαμάτα και στον χώρο στάθμευσης του Μεγάρου Χορού, δίνοντας τη δυνατότητα σε δεκάδες πολίτες να υποβληθούν σε anti covid rapid test, με τα αποτελέσματα αυτά να βγαίνουν σε μόλις 10 λεπτά.
Συνολικά από το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι, εξετάστηκαν 176 άτομα και το ευχάριστο είναι πως όλα ήταν αρνητικά.

Οι πολίτες με τα αυτοκίνητά του τους εισέρχονταν από τις 8.30 το πρωί, οπότε και ξεκίνησαν τα τεστ- στο πάρκινγκ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έπαιρνε δείγματα από οδηγούς και επιβάτες, και στη συνέχεια οι οδηγοί αποχωρούσαν. Χωρίς ραντεβού, ελεύθερα όποιος οδηγός ήθελε μπορούσε να εξεταστεί. Η ροή ήταν ικανοποιητική και δεν παρατηρήθηκε μεγάλος χρόνος αναμονής. Ο τρόπος αυτός βρήκε θετική ανταπόκριση αφού και τις δυο συνεχόμενες Τρίτες που διενεργήθηκαν έλεγχοι με αυτή τη μέθοδο, συνολικά εξετάστηκαν περίπου 400 άτομα τα οποία πληροφορήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά το αποτέλεσμα.

Η Δημοτική Αστυνομία ήταν παρούσα και εξυπηρετούσε τους οδηγούς ενώ τις επόμενες προγραμματισμένες ενέργειες του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας ανακοίνωσε στην κάμερα του Messinialive ο συντονιστής δράσεων του ΕΟΔΥ και του Κ.Υ. Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος.

Παράλληλα, μαζί με τα τεστ αυτά, ένα άλλο κλιμάκιο έκανε εξετάσεις εντός του Μεγάρου, μετά από προγραμματισμένων ραντεβού, με προτεραιότητα να έχουν ομάδες πολιτών, συλλόγων, σωματεία εργαζομένων.
Τα rapid test γίνονται σε καθημερινή βάση από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1, από κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας. Και φυσικά συνεχίζονται τα τεστ στους χώρους του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας όπου καθημερινά προσέρχεται κόσμος στο isobox στην είσοδο. Η επόμενη διαδικασία drive through θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου,  στο Κέντρο Υγείας της Μεσσήνης.

To Top