Αθλητισμός

Ράλι Ακρόπολις: Υπερθέαμα στην ειδική στο Σύνταγμα – Ταχύτερος ο Οζιέ – Δεύτερος Έλληνας ο Πλάγος

Το Ράλι Ακρόπολις, το λεγόμενο “Ράλι των Θεών”, επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από 8 χρόνια απουσίας και για πρώτη φορά φιλοξένησε υπερειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, με το θέαμα να είναι εντυπωσιακό.

Η αρχή έγινε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κηρύσσει την έναρξη του ΕΚΟ Acropolis Rally 2021 κάτω από την Ακρόπολη.

Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει”, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Όπως σημείωσε: “Οι Έλληνες αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το αποδεικνύει η μεγάλη συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια και είναι το σωστό μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε μέσα από αυτή τη διοργάνωση”.

Ο Σεμπάστιαν Οζιέ με το Toyota Yaris είχε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική του μεγάλου αγώνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Ο Γάλλος επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής κάλυψε τα 0.98 χλμ σε 51.5 δευτερόλεπτα και τέθηκε επικεφαλής της γενικής κατάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αυτοκίνητα της Toyota κατέγραψαν τους τρεις καλύτερους χρόνους στην πρώτη ειδική, καθώς ο Έλφιν Έβανς ήταν 0,6 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Οζιέ, ενώ ο Ροβάνπερα ήταν οκτώ δέκατα πίσω από τον Γάλλο.

Στο μεταξύ ο Λάμπρος Αθανασούλας με Hyundai σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο από Ελληνικής πλευράς με 58.9 δευτερόλεπτα. Δεύτερος ήταν ο καλαματιανός Γιάννης Πλάγος με συνοδηγό τον Άλκη Ρέντη με Citroen C3 WRC3. O Παναγιώτης Ηλιόπουλος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. 

Οι πρώτοι οκτώ οδηγοί της 1ης ειδικής διαδρομής του Ράλι Ακρόπολις:

1. Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Toyota)      51.5
2. Έλφιν Έβανς (Μ. Βρετανία/Toyota)     +0.6
3. Κάλε Ροβάνπερα (Φινλανδία/Toyota)    +0.8
4. Τιερί Νεβίλ (Βέλγιο/Hyundai)         +0.9
5. Ντάνι Σόρντο (Ισπανία/Hyundai)       +1.0
6. Οτ Τάνακ (Εσθονία/Hyundai)           +1.0
7. Αντρέας Μίκελσεν (Νορβηγία/Skoda)    +1.3
8. Μαντς Όστμπεργκ (Νορβηγία/Citroen)   +1.3

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Την Παρασκευή θα διεξαχθούν πέντε ειδικές διαδρομές (Άγιοι Θεόδωροι 1 & 2, Λουτράκι, Θήβα, Ελάτεια). Ακολουθούν το Σάββατο άλλες έξι ειδικές (Παύλιανη 1 & 2, Γραβιά, Βωξίτες, Ελευθεροχώρι 1 & 2) και την Κυριακή θα διεξαχθούν οι τελευταίες τρεις ειδικές (“Ταρζάν” 1, Πύργος και “Ταρζάν” 2), με τις οποίες θα ολοκληρωθεί ο αγώνας, αφού ομάδες και οδηγοί διανύσουν 292,19 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Μετά τη διαδικασία αναγνωρίσεων όλα τα πληρώματα ανέφεραν ότι κύριο χαρακτηριστικό ήταν η λάσπη, λόγω του βροχερού καιρού στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Ράλι Ακρόπολις: Υπερθέαμα στην ειδική στο Σύνταγμα – Ταχύτερος ο Οζιέ – Δεύτερος Έλληνας ο Πλάγος
To Top