ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραδιώτης για καθαρίστριες στα σχολεία της Πύλου: Οι ώρες είναι ελάχιστες μπροστά στην ανάγκη για καθαρά σχολεία

Σχόλιο του υποψηφίου δημάρχου Πύλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θ.Ραδιώτη για την προκήρυξη πρόσληψης καθαριστριών στα σχολεία

Για μια ακόμα φορά ο Δήμος μας προκήρυξε θέσεις σχολικών καθαριστριών μερικής απασχόλησης. Συγκεκριμένα, προκήρυξε 6 θέσεις 5ωρης απασχόλησης και 24 θέσεις 3ωρης απασχόλησης. Στο σύνολό τους, σε ημερήσια βάση, για τη καθαριότητα όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου διατίθενται 102 εργατοώρες με τις 89 να χρηματοδοτούνται απευθείας από τον προϋπολογισμό του υπουργείου εσωτερικών.

Για μια ακόμα φορά, όπως και την περίοδο της πανδημίας, οι θέσεις και οι ώρες οι οποίες προκηρύσσονται είναι ελάχιστες μπροστά στην ανάγκη για καθαρά σχολεία. Οι καθαρίστριες οι οποίες θα απασχοληθούν σε αυτές αντί για μισθό θα πηγαίνουν στο σπίτι τους ένα χαρτζιλίκι. Η προκήρυξη αυτή αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στις ήδη διαλυμένες, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, εργασιακές σχέσεις. Άλλωστε, οι δήμοι διαχρονικά έχουν παίξει ενεργό ρόλο στο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων με τα διάφορα 8μηνα,6μηνα,2μηνα κ.α τα οποία προκηρύσσουν.

Στον αντίποδα, ο κομμουνιστής δήμαρχος Πάτρας, προκήρυξε 180 θέσεις πλήρους απασχόλησης, χρηματοδοτώντας τις επιπλέον ώρες από ίδιους πόρους του δήμου Πατρέων. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει και ότι τα σχολεία του δήμου του θα είναι πεντακάθαρα και ότι οι σχολικές καθαρίστριες  θα δουλεύουν με πλήρη δικαιώματα και θα μπορούν να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους με ένα αξιοπρεπές μεροκάματο.

Το παράδειγμα του Δήμου Πατρέων δείχνει ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση μπορούν  να βρεθούν και οι αναγκαίοι πόροι για την ικανοποίηση ευαίσθητων λαϊκών αναγκών, όπως αυτή της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και για την εξασφάλιση σύγχρονων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας για τις σχολικές καθαρίστριες.

Άραγε, ποιος είναι ο λόγος που σε έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, τον Δήμο Πύλου - Νέστορος, οι σχολικές καθαρίστριες θα είναι για μια ακόμα χρονιά «είδος προς εξαφάνιση»;

Ραδιώτης για καθαρίστριες στα σχολεία της Πύλου: Οι ώρες είναι ελάχιστες μπροστά στην ανάγκη για καθαρά σχολεία
To Top