ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροσβεστική Καλαμάτας: Κοπή βασιλόπιτας κι ευχές για μια ασφαλή χρονιά

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: “ΑΛΛΑ 2,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑ”

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας στις εγκαταστάσεις της, με την βασιλόπιτα να την ευλογεί ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θοδωρόπουλος. Ο Διοικητής της Υπηρεσίας Αντιπύραρχος Δημήτρης Γιωργανάς ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, “η οποία δίνει περισσότερο κουράγιο και δύναμη στο πολυδιάστατο έργο της πυροσβεστικής η οποία βρίσκεται πάντα δίπλα στον πολίτη”, τόνισε.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι “είναι δική μας η τιμή να είμαστε σήμερα εδω δίπλα στους αξιωματικούς και τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους που υπηρετούν με ανιδιοτέλεια και θυσία το καθήκον τους”.

Ο κ.Τατούλης τόνισε ότι “μετά τα 2,5 εκατομμύρια για την ενίσχυση που παρέχει η περιφέρεια Πελοποννήσου στο Πυροσβεστικό Σώμα, ύστερα από συνεννόηση με τον Αρχηγό του Σώματος, μόλις λήξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα βγει άλλο ένα ισόποσο – δηλαδή άλλα 2,5 εκατ. ευρώ – για την Μεσσηνία και την Κορινθία εκεί που οι υποδομές είναι ελλιπείς”.

Ακολούθησε η τιμητική βράβευση του Κυνηγετικού συλλόγου Καλαμάτας στο πρόσωπο του προέδρου Κωσταντίνου Μούζου για την βοήθεια που παρέχει ο σύλλογος στο έργο της πυροσβεστικής, ενώ τιμητική πλακέτα σε κλίμα συγκίνησης έλαβε ο συνταξιοδοτηθείς αντιπύραρχος Βασίλης Κεφάλας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχες Κωσταντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα, ο Ανώτερος διοικητής Φρουράς και διοικητής της 120 ΠΕΑ Σμήναρχος (Ι) Χρήστος Πεταλάς, ο Διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Σταύρος Φωτεινάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Πούπουζας και ο υποδιευθυντής Παναγιώτης Μάνταλος, ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας Αντιπλοίαρχος Αντώνης Δουμάνης, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Αντιπύραρχος Γιάννης Μπραϊμης, ο επίτιμος αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Βασίλης Καπέλιος και ο επίτιμος υπαρχηγός Χαράλαμπος Αφάλης, οι Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Δημήτρης Μπούχαλης και Μεσσήνης Τάσος Τσερπές, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, καθώς και το σύνολο των υπηρετούντων στην πυροσβεστική υπηρεσία Καλαμάτας.
Το φλουρί δεν βρέθηκε και θα γίνει κλήρωση για την δωροεπιταγή από τα καταστήματα Cosmos.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ.Αφάλης ενημέρωσε ότι η μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος θα έλθει στην Καλαμάτα για την εορτή της Υπαπαντής.

Διαβάστε και αυτό:

Περιφέρεια Πελοποννήσου: 2.500.000 ευρώ για εξοπλισμό αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών

To Top