ΜΕSSINIA LIVE

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Δάσος της Βασιλικής στο Εξωχώρι

12 OXHMATA ME 40 ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ 5 PZL ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι στο Εξωχώρι της Δυτικής Μάνης, στο υπέροχο δάσος της Βασιλικής, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Στο σημείο επιχειρούν από αέρος μέχρι στιγμής 2 αεροσκάφη Canadair, 5 PZL καθώς και 1 ελικόπτερο.

Επίσης τις προσπάθειες πυρόσβεσης ενισχύσουν και τρία οχήματα από την Καλαμάτα, οχήματα από τη Σπάρτη, τον Μελιγαλά και το Γύθειο, συνολικά 12 οχήματα και 40 άνδρες

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην περιοχή δυο περιπολικά της Δυτικής Μάνης και έσπευσαν και οι εθελοντές της “Γαίας” με πεζοπόρο και τη διαθέσιμη δύναμη.

Η περιοχή της πυρκαγιάς είναι δύσβατη με πολλές δυσκολίες στην πρόσβαση, ενώ να σημειωθεί ότι μιλάμε για το στολίδι του Ταϋγέτου, ένα δάσος κατάφυτο με πεύκα και έλατα.

Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά έχει κάψει περίπου 20 στρέμματα δάσους και εκτιμάται πως μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο με τις παρούσες καιρικές συνθήκες, καθώς δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι η Μεσσηνία βρίσκεται σήμερα σε κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 3 (υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς) σύμφωνα με τον χάρτη που εξέδωσε η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας.

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Δάσος της Βασιλικής στο Εξωχώρι
To Top