ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στη Μάνη: Έκτακτη ειδοποίηση του 112 σε όσους βρίσκονται σε Ανατολική και Δυτική Μάνη!

Ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δέχτηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα, στις 21:45 το βράδυ, πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή της Ανατολικής αλλά και της Δυτικής Μάνης λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει ανεξέλεγκτη.

Το μήνυμα προειδοποιεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα και να παρακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, καθώς η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη.

Συγκεκριμένα, η ειδοποίηση του 112 αναφέρει: « Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 22-08-2020 21:45. Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών.

H Πυροσβεστική έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της και επί τόπου επιχειρούν 155 πυροσβέστες, εκ των οποίων 49 σε πεζοπόρα τμήματα, καθώς και 47 οχήματα.

Νωρίτερα – για προληπτικούς λόγους- απομακρύνθηκαν, με ίδια μέσα, οι κάτοικοι πέντε οικισμών. Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχει μεγάλη περίμετρο, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.

O πυκνός καπνός, όπως καταγράφηκε περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της φωτιάς.Ήταν ορατός από το διάστημα και καταγράφηκε από τον δορυφόρο της NASA Suomi NPP.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η φωτιά να ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι.

πηγή: newsbeast.gr

Πυρκαγιά στη Μάνη: Έκτακτη ειδοποίηση του 112 σε όσους βρίσκονται σε Ανατολική και Δυτική Μάνη!
To Top