Μουσική

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Από την επόμενη Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και για 5 ημέρες, έως και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου η πόλη της Καλαμάτας θα είναι το επίκεντρο της χορωδιακής μουσικής, καθώς θα διεξαχθεί ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ θα συγκεντρώσει 53 χορωδίες από 15 χώρες (Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Δανία, Ελλάς, Εσθονία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κύπρος, Μαλαισία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία), με περίπου 2.000 χορωδούς και συνοδούς, οι οποίες θα διαγωνισθούν σε 11 κατηγορίες χορωδιακής μουσικής.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΦΙΛΙΑΣ

Επίσης, θα δώσουν συναυλίες φιλίας στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στην κεντρική προκυμαία λιμένα Καλαμάτας, στο Β΄ ΚΑΠΗ, στο Μουσικό Σχολείο, στην Πλατεία Διοικητηρίου και στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.

Οι χώροι διεξαγωγής του Διαγωνισμού θα είναι το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» και ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, 21 χορωδίες είναι ξένες και 32 ελληνικές, μεταξύ των οποίων 12 από την περιοχή της Καλαμάτας, κάτι που δείχνει την ώθηση που έλαβε το χορωδιακό τραγούδι στην περιοχή μας από τον πολύ πετυχημένο 1ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών του 2015.
Οι ετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, ώστε η Καλαμάτα να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει τους ξένους και Έλληνες χορωδούς με τον καλύτερο τρόπο!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας σε αριθμούς:

53 χορωδίες από 15 χώρες
21 ξένες χορωδίες- 32 ελληνικές
12 Καλαματιανές χορωδίες
2.000 χορωδοί
5 ημέρες “πανηγύρι” χορωδιακής μουσικής
3 χώροι Διαγωνισμού: Μέγαρο Χορού- Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου- Ιερός Ναός Ταξιαρχών
11 κατηγορίες χορωδιακής μουσικής
6 διαφορετικές τοποθεσίες για τις Συναυλίες Φιλίας

ΝΙΚΑΣ ΠΡΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ: ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μάλιστα, στις 14.00 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Καλαμάτας είχε συνάντηση στο ιστορικό Δημαρχείο, με τους δεκάδες εθελοντές, που θα υποστηρίξουν τη διενέργεια του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, τον οποίο διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Interkultur.

Ο Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε τους εθελοντές για την πρόθεσή τους να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση αυτού του σπουδαίου πολιτιστικού γεγονότος και τόνισε προς αυτούς: «Θα είστε το χαμόγελο της πόλης». Όπως επισημαίνεται από τη Δημοτική Αρχή, στόχος, μεταξύ άλλων, είναι να παρουσιασθεί ευπρόσωπη και να διαφημιστεί σε όλον τον κόσμο η Καλαμάτα, δεδομένου ότι πέραν της Ελλάδος αναμένονται χορωδίες από 14 ακόμη χώρες. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι από τις ενέργειες καθενός και τη δική του συμπεριφορά θα δοθεί στους επισκέπτες το μήνυμα για τον πολιτισμό μας.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι στην παλαιότερη διεθνή εκδήλωση της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, προστίθεται ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, με ευρύ κοινό παγκοσμίως.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή δύναμη στους εθελοντές και τους διαβεβαίωσε ότι όλος ο μηχανισμός του Δήμου έχει κινητοποιηθεί και θα υποστηρίξει τη διενέργεια του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.

ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η πώληση εισιτηρίων για τη συναυλία Gala (Παρασκευή 13/10 στο Μέγαρο Χορού) και το Διαγωνισμό του Μεγάλου Βραβείου (Σάββατο 14/10 στο Μέγαρο Χορού) θα ξεκινήσει την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, στις 10.00 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ και 7 ευρώ.

Το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

To Top