ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πτωχός: Η εκλογή μου εξασφαλίζει στην Πελοπόννησο την καλύτερη δυνατή σύνδεση με τα κέντρα λήψης αποφάσεων

Παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού στην Κόρινθο

Σύνθημα ενότητας, συσπείρωσης και νίκης έστειλε από τη Κόρινθο το βράδυ της Παρασκευής ο Δημήτρης Πτωχός στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά». Έχοντας στο πλευρό του τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, υπουργούς, βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεκαθάρισε πως «η Περιφέρεια μπορεί σε 5 χρόνια από σήμερα να είναι μια περιφέρεια πρότυπο σε όλα» και δεσμεύτηκε ότι «μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και μαζί θα πάμε την Πελοπόννησο μπροστά».

02ad6493-e0a5-4540-a211-ef91d65a836f

DSC-0368

DSC-0398

Παρόντες στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου ήταν επίσης ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, οι βουλευτές Μαριλένα Σούκουλη, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, καθώς επίσης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κορινθίας Δημήτρης Σουφρίλας και στελέχη των τοπικών οργανώσεων του κόμματος.

DSC-0405

DSC-0498

DSC-0587

DSC-0593

DSC-0599

Στη ομιλία του ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε ότι «στις 8 Οκτωβρίου θα αποφασίσουμε τον τρόπο που οι εθνικές επιτυχίες και τα συλλογικά κέρδη θα διανεμηθούν τοπικά». Στη συνέχεια, ανέλυσε τα άλματα που πέτυχε η χώρα την προηγούμενη τετραετία ιδίως στον τομέα της οικονομίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις επενδύσεις που προσέλκυσε η περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, χαρακτηρίζοντάς την «πύλη εισόδου για ολόκληρη την Πελοπόννησο». Όπως εξήγησε, «ό,τι συμβαίνει και θα συμβεί εδώ προϊδεάζει τον επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει αλλά και τον επισκέπτη. Γι’ αυτό και Κορινθία είναι για μένα ένας νόμος κλειδί στην επιτυχία της προσπάθειας να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά».

Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε αναλυτικά στις δυνατότητες της Κορινθίας να προσελκύσει επενδύσεις, να είναι ελκυστική στον επισκέπτη με τις αρχαιότητες και τα προϊόντα της. Στάθηκε, επίσης, ιδιαίτερα στην πρόκληση «να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο το διεθνές αποτύπωμα της περιοχής και να την καταστήσουμε ένα ολοκληρωμένο ελληνικό προορισμό, με ξεχωριστή ταυτότητα και προοπτικές».

Τέλος, υποσχέθηκε ότι θα ασχοληθεί «με όλα τα μεγάλα σημαντικά θέματα της Κορινθίας που μπορούν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία», αναφέροντας ενδεικτικά το φράγμα του Ασωπού, τα αρδευτικά δίκτυα και τη γενικότερη διαχείριση των υδάτων, το παραλιακό μέτωπο στο Κιάτο, στο Ξυλόκαστρο και στο Λουτράκι, την προστασία του φυσικού πλούτου και τω μνημείων της περιοχής.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του τόνισε ότι «θα προχωρήσουμε μπροστά για ένα λόγο: γιατί την αγαπάμε και την πονάμε την Πελοπόννησο». Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανανέωση που θα σηματοδοτήσει η εκλογή του Δημήτρη Πτωχού, εξηγώντας ότι «πρέπει σήμερα να δώσουμε στην ίδια την πατρίδα μας αυτή την ανανέωση μεταγγίζοντας τις δικές μας δυνάμεις στο δικό του μέλλον που είναι που είναι και δικό μας μέλλον, στον Δημήτρη Πτωχό». Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι «θα πάμε όλοι μαζί μπροστά, θα δώσουμε τη μάχη. Θα την κερδίσουμε και αυριανός περιφερειάρχης θα είναι ο Δημήτρης Πτωχός».

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, προλογίζοντας τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στην πορεία του Δημήτρη Πτωχού την περίοδο της Κυβέρνησης Σαμαρά, λέγοντας ότι «ο Δημήτρης ήταν τότε ένα πολύ άξιο στέλεχος, ο οποίος μπήκε και αθόρυβα δούλεψε για την πατρίδα μας, για εκείνη την Κυβέρνηση, την ιστορική Κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη, κράτησε τη χώρα στον σωστό δρόμο». Κατόπιν, εξήρε την επαγγελματική του διαδρομή και τόνισε ότι ο Δημήτρης Πτωχός πρέπει να είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, γιατί είναι «ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει πώς κυβερνιέται η χώρα, ξέρει σε δύσκολες, σε αντίξοες συνθήκες να φέρνει επενδύσεις, να κάνει μεταρρυθμίσεις, να επιλύει χρόνια προβλήματα, παθογένειες του ελληνικού κράτους».

DSC-0676

DSC-0681

DSC-0714

Ο Χρίστος Δήμας ξεκαθάρισε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πάτα πολύ σημαντική υπόθεση για να την αφήσουμε στην τύχη. Θέλουμε έναν ικανό, έντιμο, αποτελεσματικό άνθρωπο ο οποίος θα μπορέσει να βοηθήσει ώστε να λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «αν θέλουμε έναν ικανό, έντιμο και αποτελεσματικό άνθρωπο να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, να είναι επικεφαλής ενός πολύ δυναμικού ψηφοδελτίου, είναι μονόδρομος η επιλογή μας και πρέπει όλοι να στηρίξουμε τον Δημήτρη Πτωχό».

Ο Νίκος Ταγαράς αναφερόμενος στον Δημήτρη Πτωχό δήλωσε ότι «έχει αποδείξει στην πράξη την αξία και την ικανότητα, με γνώσεις και εμπειρίες στην κοινωνία και την αγορά. Και τα δυο τα έχουμε ανάγκη – και η περιφέρειά μας τα έχει ανάγκη». Σημείωσε, μάλιστα, ότι «θέλουμε μέσα από την ιδιότητα και τον ρόλο του Περιφερειάρχη να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις μιας δύσκολης εποχής που έχουμε μπροστά μας. Όμως για τα δύσκολα είμαστε εδώ και σε αυτά τα δύσκολα θα είμαστε μαζί».

Η Μαριλένα Σούκουλη χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού «κίνηση ανανέωσης και προοπτικής για τον τόπο μας». Επισήμανε ότι, «γνωρίζοντας τον όλα αυτά τα χρόνια, πραγματικά είμαι σίγουρη ότι αυτή η μεθοδικότητα, αυτή του η όρεξη, η διάθεση για δουλειά, θα μπορέσουμε να φέρουμε την Πελοπόννησο σε μία σε μία νέα πορεία, έτσι όπως την έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Τέλος ο Μίλτος Χρυσομάλλης τόνισε ότι «οι περιφέρειες είναι συμπληρωματικές με την Κυβέρνηση και, για να έχει αυτό μέγιστη απόδοση, πρέπει να εκλέξουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έναν άνθρωπο που έχει την τεχνοκρατική γνώση, ξέρει ακριβώς τι ζητάει η σύγχρονη εποχή, ξέρει να φέρνει επενδύσεις. Και ξέρει και αυτό που είπε ο Πρόεδρος Σαμαράς: ξέρει την αυτοδιοίκηση». Ο βουλευτής Μεσσηνίας δήλωσε σίγουρος ότι «ο Δημήτρης Πτωχός θα το κάνει, είναι μακράν η καλύτερη επιλογή και πρέπει όλοι εσείς να βάλετε τα δυνατά σας, όπως κάνατε και στις εθνικές εκλογές. Το βλέπω στα μάτια σας ότι όλοι θα κάνετε το καθήκον σας και θα έχουμε στις 8 Οκτωβρίου Περιφερειάρχη τον Δημήτρη Πτωχό».

DSC-0608

DSC-0621

VID-0542

Ολόκληρη η ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού:

Φίλες και φίλοι ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας εδώ. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον πρώην πρωθυπουργό τον κύριο Σαμαρά, όλους τους υπουργούς, τους βουλευτές που έχουν έρθει και μας τιμούν με την παρουσία τους και όλους τους φίλους και τις φίλες.

Έχει περάσει πολύ λίγος καιρός, περίπου τρεις μήνες, από τότε που συναντηθήκαμε στις κάλπες των εθνικών εκλογών για να απαντήσουμε στην ερώτηση πώς θέλουμε η Ελλάδα να πορευτεί σε μία εποχή γεμάτη μεγάλες και σοβαρές προκλήσεις. Στις 8 Οκτωβρίου ξανασυναντιόμαστε στις κάλπες αυτή τη φορά για να αποφασίσουμε τον τρόπο που οι εθνικές επιτυχίες και τα συλλογικά κέρδη θα διανεμηθούν τοπικά αλλά και για να προετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε τα μερίδια της διαχείρισης των κρίσεων που μοιραία μας αναλογούν.

Η Ελλάδα την προηγούμενη τετραετία έκανε άλματα μπροστά. Η οικονομία παρά τις μεγάλες δυσκολίες σταθεροποιήθηκε με αποτέλεσμα να βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία και να αναμένουμε τα καλύτερα μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Το έχετε αντιληφθεί και εσείς στην Κόρινθο που βλέπετε τις πρώτες σημαντικές επενδύσεις σε κλάδους αιχμής, όπως η βιοτεχνολογία και αναφέρομαι στην επένδυση ύψους 83 περίπου εκατομμυρίων ευρώ της Ελληνικής εταιρείας αναγεννητικής ιατρικής Theracell και της εταιρίας Orgenesis, οι οποίες αποφάσισαν να επενδύσουν στη δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου στην παλιά περιφερειακή αγορά στο Λέχαιο. Και αυτή είναι μία επένδυση που θέλουμε να την κάνουμε πιλότο για ολόκληρη την Πελοπόννησο και παράλληλα να στηρίξουμε και γιατί όχι να συνεργαστούμε νεοφυείς επιχειρήσεις που υπάρχουν στην περιοχή μας.

Υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να συνεργαστούν με όλους μας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας. Θυμίζω ότι η Πελοπόννησος είναι ένα ευλογημένος τόπος. Ένας τόπος, ο οποίος έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει εκπληκτικές ομορφιές, αλλά πάνω από όλα έχει υπέροχους ανθρώπους. Φίλες και φίλοι στα δικά μου μάτια ολόκληρη η Κορινθία και όχι μόνο η περιοχή του Ισθμού είναι μία γέφυρα μεταξύ της Πελοποννήσου, ως περιφέρειας, με την πρωτεύουσα. Ό,τι συμβαίνει και θα συμβεί εδώ προϊδεάζει τον επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει αλλά και τον επισκέπτη. Η Κορινθία είναι η πύλη εισόδου για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Γι’ αυτό και Κορινθία είναι για εμένα ένας νόμος κλειδί στην επιτυχία της προσπάθειας να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά.

Ιδανική για να προσελκύσει επενδύσεις λόγω της εγγύτητας με την πρωτεύουσα. Εύκολα προσβάσιμη αλλά και σε ένα άλλο εξίσου σημαντικό επίπεδο. Ελκυστική στον επισκέπτη που θα θαυμάσει τις αρχαιότητες και θα απολαύσει τα προϊόντα μιας σημαντικής δραστηριότητας για την ελληνική οικονομία: την αμπελουργία και την οινοποιία. Η περιοχή της Νεμέας είναι για εμένα μία μεγάλη πρόκληση. Μία πρόκληση να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο το διεθνές αποτύπωμα της περιοχής και να τη καταστήσουμε ένα ολοκληρωμένο ελληνικό προορισμό, με ξεχωριστή ταυτότητα και προοπτικές.

Θα ασχοληθούμε με όλα τα μεγάλα σημαντικά θέματα της Κορινθίας που μπορούν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία. Έργα όπως ενδεικτικά αναφέρω, το φράγμα του Ασωπού. Τα αρδευτικά δίκτυα και τη γενικότερη διαχείριση των υδάτων, ένα πρόβλημα που ακούω σε κάθε περιοχή, σε κάθε δήμο, σε κάθε πόλη που έχω επισκεφτεί.

Το παραλιακό μέτωπο στο Κιάτο, στο Ξυλόκαστρο και στο Λουτράκι. Τις περιοχές του φυσικού μας πλούτου όπως οι περιοχές της Στυμφαλίας, Ζήρεια και πολλές χαρές άλλες. Τα πολιτιστικά μας μνημεία, τα αρχαία και σύγχρονα μνημεία. Και φυσικά τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας που δραστηριοποιούνται στην Κορινθία.

Θα μπορούσα να σας πω ότι η εκλογή μου εξασφαλίζει στην Πελοπόννησο την καλύτερη δυνατή σύνδεση με τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτό είναι αναμφισβήτητο γεγονός, όμως ακόμα και χωρίς αυτές τις σχέσεις με τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, θα έδινα τον ίδιο αγώνα να διεκδικήσω όλα όσα αναλογούν στην περιφέρεια και στην Κορινθία, όλα όσα μας αξίζουν. Γιατί η Περιφέρεια μπορεί σε 5 χρόνια από σήμερα να είναι μια περιφέρεια πρότυπο σε όλα. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και μαζί θα πάμε την Πελοπόννησο μπροστά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά:
Ελπίζω ο Κωνσταντίνος να σας έπεισε ότι είχα δίκιο τότε που δώσαμε αίμα ανανέωσης σε ένα τέτοιο νέο παιδί που σήμερα πραγματικά να το πω όπως αισθάνομαι, σκίζει! Και με τον ίδιο τρόπο, πρέπει σήμερα να δώσουμε στην ίδια την πατρίδα μας αυτή την ανανέωση μεταγγίζοντας τις δικές μας δυνάμεις στο δικό του μέλλον που είναι που είναι και δικό μας μέλλον, στο Δημήτρη Πτωχό.
Δημήτρη ο Μοριάς πάντα τίμησε την παράταξή μας και τώρα όλοι μαζί προχωρήσουμε μπροστά. Και θα προχωρήσουμε μπροστά για ένα λόγο: γιατί την αγαπάμε και την πονάμε την Πελοπόννησο. Εσύ γεννήθηκες γιος δημάρχου. Εγώ μπορώ να πω πόσο πόνεσε για αυτή την περιοχή και πως εσύ μεγάλωσες μέσα σε αυτή την υγιή ατμόσφαιρα που δημιουργεί πάνω σου, προσδοκίες από όλους μας. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι πάμε όλοι μαζί μπροστά θα δώσουμε τη μάχη. Θα την κερδίσουμε και αυριανός περιφερειάρχης θα είναι ο Δημήτρης Πτωχός. Δημήτρη καλή επιτυχία!
Ολόκληρη η ομιλία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη:
Φίλες και φίλοι,
Και, αφού είμαστε σε ένα πιο ζεστό περιβάλλον, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,
ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες,
Θέλω να σας εξομολογηθώ ότι είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ σήμερα, διότι περίπου δέκα χρόνια πριν ένας άνθρωπος που πραγματικά με κάνει και αγχώνομαι που είμαι σήμερα σε αυτό το βήμα και δεν αισθάνομαι πολύ καλά να μιλάω δημόσια μπροστά του, με πιάνουν λίγο οι ντροπές μου, μου είχε κάνει την πολύ μεγάλη τιμή στο ευρωψηφοδέλτιο του 2014 να με εντάξει, χωρίς να με πολυπροειδοποιήσει. Και εκεί στην ανακοίνωση, αγαπημένε μας Πρόεδρε, πρώην Πρωθυπουργέ Αντώνη Σαμαρά, όταν ήμουν πολύ – πολύ πιτσιρικάς, και σας λέω «Πρόεδρε εγώ δεν το έχω ξανακάνει, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω τώρα», μου είπατε «πέσε στα βαθιά και κολύμπα». Και από τότε συνεχίζω και κολυμπάω μέχρι να φτάσω στο σήμερα και μέχρι να έχω την πολύ μεγάλη τιμή να προλογίσω και να στηρίξω τον φίλο μου, τον Δημήτρη Πτωχό, τον οποίο πιστεύω με όλη μου την καρδιά.
Εκείνη την εποχή, το 2014, η δική μας γενιά παραλάμβανε τη σκυτάλη από τους ΟΝΝΕΔίτες που είχαν μόλις παραδώσει. Ο Δημήτρης ήταν τότε ένα πολύ άξιο στέλεχος, ο οποίος μπήκε και αθόρυβα δούλεψε για την πατρίδα μας, για εκείνη την Κυβέρνηση, την ιστορική Κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη, κράτησε τη χώρα στον σωστό δρόμο και γι’ αυτό οι βάσεις και τα θεμέλια που έβαλε το 2014 μας κάνουν να είμαστε περήφανοι γι’ αυτά που έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια.
Άρα λοιπόν ποιος είναι ο Δημήτρης Πτωχός για τον οποίον θέλω να σας μιλήσω σήμερα; Ο Δημήτρης – πολύ σωστά – είναι ο αυριανός Περιφερειάρχης, αλλά γιατί; Γιατί πρέπει να είναι; Γιατί είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη εκδήλωση στην οποία τον προλόγισε; Διότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει πώς κυβερνιέται η χώρα, ξέρει σε δύσκολες, σε αντίξοες συνθήκες να φέρνει επενδύσεις, να κάνει μεταρρυθμίσεις, να επιλύει χρόνια προβλήματα, παθογένειες του ελληνικού κράτους, τις οποίες σιγά – σιγά, με πολύ κόπο κατάφερε εκείνη η κυβέρνηση να τις αλλάξει, ξέρει τι σημαίνει να τα βάζεις με συμφέροντα, ξέρει τι είναι να βάζεις πάνω από συμφέροντα το κοινό καλό, τον λαό της Ελλάδας, τον λαό της Πελοποννήσου.
Και, όταν τελείωσε εκείνη η διαδρομή, και αυτό επίτρεψέ μου Δημήτρη να το θεωρήσω ένα σπάνιο πλεονέκτημα για ανθρώπους της παράταξής μας, απέδειξες με την επαγγελματική σου πορεία ότι ξέρεις τι σημαίνει να μεγαλώνει μία επιχείρηση: να την ιδρύεις, να τη χτίζεις, να τη στελεχώνεις και να τη μεγαλώνεις, φτάνοντάς την σε κάθε άκρη του κόσμου. Και ένα brand, ένα προϊόν που φτιάχνεται εδώ, στην Ελλάδα, από Έλληνες επαγγελματίες, να καταφέρνει να κερδίζει διεθνή σχήματα και να καθιερώνεται στο διεθνές στερέωμα. Αυτό είναι ένα προσόν για το οποίο είμαστε πάρα πολύ περήφανοι, που έχεις αποδείξει στην πράξη ότι το έχεις, και το θεωρώ προσωπικά το μεγαλύτερο εφόδιο για να μπορέσεις να αλλάξεις αυτά που πρέπει να αλλάξουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Αυτά, λοιπόν, που έχει αποδείξει στην πράξη ο Δημήτρης και, το κυριότερο, τα έκανε αθόρυβα, χωρίς φανφάρες, χωρίς πομπώδεις δηλώσεις, χωρίς υπερφίαλες εκδηλώσεις, με σκληρή δουλειά, όλα αυτά τώρα έχει έρθει η ώρα του να τα κάνει πράξη για τον τόπο που αγαπά: για την Πελοπόννησο, αυτόν τον πολύ όμορφο τόπο, από τον οποίον ξεκίνησε η σύγχρονη Ελλάδα, αναβίωσε η σύγχρονη Ελλάδα και τώρα, με τις δικές σου δυνάμεις και με τον Αντώνη Σαμαρά στο πλευρό σου και με όλους μας στο πλευρό σου, με όλη την παράταξη στο πλευρό σου, θα μπορέσεις να τα κάνεις πράξη.
Και νομίζω ότι όλοι οι συνάδελφοι στη Βουλή και στην Κυβέρνηση, όλα τα στελέχη, νέοι και παλιότεροι και εμπειρότεροι, ο Νίκος Ρωμανός, ο Χρίστος Δήμας, ο Μίλτος Χρυσομάλλης, η Μαριλένα Σούκουλη, ο Περικλής Μαντάς, ο Νίκος Ταγαράς – και συγχωρείστε με αν ξεχνάω κάποιον – όλοι εμείς ξέρουμε, από τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει αυτή η Κυβέρνηση και η παράταξη συνολικά, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Περιφέρειας.
Και μου άρεσε πολύ, Δημήτρη, μία πρόταση που έκανες και είδα τις τελευταίες ημέρες για τα δάση της Πελοποννήσου, τον φυσικό σας πλούτο – τον φυσικό μας πλούτο. Μια πρόταση η οποία αφορά έναν Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης που θα συμπεριλαμβάνει και τους 26 Δήμους. Και θα σας εξηγήσω από την εμπειρία μας στον Υμηττό, όπου υπάρχει ο ίδιος σύνδεσμος γιατί αυτή η πρόταση είναι πάρα πολύ σημαντική: γύρω από το βουνό, γύρο από το δάσος, υπάρχουν εθελοντικές ομάδες οι οποίες πραγματικά γνωρίζουν τον τόπο, γνωρίζουν τα μονοπάτια, γνωρίζουν πραγματικά «την ψυχή του δάσους» και πώς να την προστατεύσουν όταν έρθει εκείνη η ώρα να σβήσει γρήγορα μια πυρκαγιά.
Και αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο για πάρα πολλά χρόνια ταλαιπώρησε την Πελοπόννησο και σήμερα ταλαιπωρεί ολόκληρη την πατρίδα μας. Και η λύση είναι οι περιφέρειες, να μπορέσουν να εξοπλίσουν εθελόντριες και εθελοντές, οι οποίοι θέλουν τα καλοκαίρια τους κάτι να κάνουν, να μην κάθονται στον καναπέ και να παρακολουθούν τα δάση μας και τις πόλεις μας να καίγονται, αλλά κάτι να κάνουν για να σβήσουν αυτές τις πυρκαγιές και να προστατεύσουν περιουσίες, δάση και ανθρώπινες ζωές.
Άρα λοιπόν, αν υπάρχει ένας άνθρωπος ικανός να το φέρει εις πέρας αυτό και πολλά άλλα, αυτός είναι ο Δημήτρης Πτωχός. Κλείνοντας, θέλω να σας ζητήσω μια χάρη: μένουν δύο εβδομάδες για τις εκλογές και ξέρω, έχοντας περάσει από τις πρόσφατες εκλογές, ότι έχει επέλθει μια κόπωση στον κόσμο, στους υποψηφίους. Αλλά αυτές τις δύο τελευταίες εβδομάδες πρέπει να πατήσουμε γκάζι, ώστε ο Δημήτρης Πτωχός να είναι Περιφερειάρχης για τα επόμενα πέντε χρόνια να κάνει πράξη όσα υπόσχεται για τον τόπο που αγαπάμε, για την Πελοπόννησο και συνολικά για την πατρίδα μας.
Σας ευχαριστώ πολύ, πάμε όλοι μαζί στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνουμε την Πελοπόννησο και ολόκληρη την Ελλάδα γαλάζια.

Η ομιλία του Υφυπουργού Πολιτισμού Χρίστου Δήμα:
Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι,
Αγαπητέ Δημήτρη,
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πάτα πολύ σημαντική υπόθεση για να την αφήσουμε στην τύχη. Θέλουμε έναν ικανό, έντιμο, αποτελεσματικό άνθρωπο ο οποίος θα μπορέσει να βοηθήσει ώστε να λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Και σκεφτείτε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου την επόμενη προγραμματική περίοδο θα έχει διπλάσια χρήματα στο ΕΣΠΑ, χρήματα τα οποία θα μπορέσουν να πάνε για την τουριστική ανάπτυξη, για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, για την οδοποιία, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, για ζητήματα που πραγματικά επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.
Άρα το ερώτημα είναι: θέλουμε έναν ικανό, έντιμο και αποτελεσματικό άνθρωπο να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, να είναι επικεφαλής ενός πολύ δυναμικού ψηφοδελτίου, ενός δυναμικού συνδυασμού και να έχουμε τα οφέλη στην καθημερινότητά μας; Εάν το θέλουμε, είναι μονόδρομος η επιλογή μας και πρέπει όλοι να στηρίξουμε τον Δημήτρη Πτωχό, να είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης ώστε η Πελοπόννησος να πάει μπροστά.
Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ολόκληρη η ομιλία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά:
Είμαι και εγώ μαζί με εσάς εδώ για να δηλώσω τη στήριξή μου στον αγαπητό φίλο Δημήτρη Πτωχό, πρώτα από όλα γιατί είναι εξαιρετικός άνθρωπος: σεμνός, αλλά η σεμνότητα είναι δύναμη και την έχουν αυτοί που αξίζουν, γι’ αυτό και χαίρομαι, αγαπητέ Δημήτρη, που είμαι απόψε μαζί με όλους, μαζί σου. Χαίρομαι γιατί έχεις αποδείξει στην πράξη την αξία και την ικανότητα, με γνώσεις και εμπειρίες στην κοινωνία και την αγορά. Και τα δυο τα έχουμε ανάγκη – και η περιφέρειά μας τα έχει ανάγκη. Και εσύ έχεις αποδείξει πρώτα από αυτό που ξεκίνησες στο σπίτι σου, στην επιχείρησή σου, στον αγώνα τον προσωπικό σου. Και για να πετύχει κάποιος για τους άλλους, πρέπει πρώτα να έχει πετύχει για τον ίδιον, για το σπίτι του. Και αυτό είναι εγγύηση.
Με αυτή, λοιπόν, την ικανότητα και την αξία που ξέρω ότι έχεις, θέλουμε μέσα από την ιδιότητα και τον ρόλο του Περιφερειάρχη να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις μιας δύσκολης εποχής που έχουμε μπροστά μας. Όμως για τα δύσκολα είμαστε εδώ και σε αυτά τα δύσκολα θα είμαστε μαζί. Καλή επιτυχία
Ολόκληρη η ομιλία της βουλευτού Κορινθίας Μαριλένας Σούκουλη:
Και επειδή προέρχομαι από την αυτοδιοίκηση και μάλιστα δευτέρου βαθμού και τα 9 από τα 13 χρόνια της περιφερειακής αυτοδιοίκησης τα έχω ζήσει μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο στην Τρίπολη, πραγματικά Δημήτρη και στους υπόλοιπους υποψηφίους εύχομαι καλή επιτυχία, καλή δύναμη!
Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού αποτελεί κίνηση ανανέωσης και προοπτικής για τον τόπο μας. Γνωρίζοντας τον όλα αυτά τα χρόνια πραγματικά είμαι σίγουρη ότι αυτή η μεθοδικότητα, αυτή του η όρεξη, η διάθεση για δουλειά, θα μπορέσουμε να φέρουμε την Πελοπόννησο σε μία σε μία νέα πορεία, έτσι όπως την έχει ανάγκη ο τόπος μας. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι καλή επιτυχία στον προεκλογικό του αγώνα και βεβαίως καλή επιτυχία και στα παιδιά του συνδυασμού. Στις γυναίκες και στους άντρες υποψηφίους, πραγματικά όπως το είπε και ο Κωνσταντίνος δύο εβδομάδες έμειναν όλοι μαζί πάμε για τη μεγάλη νίκη!

Η ομιλία του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη:
Είμαστε εδώ για να σας πούμε αυτά που ξέρουμε για τον φίλο μας Δημήτρη Πτωχό. Όπως είπε και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, έτσι και εγώ το 2012, σε εποχές που οι νέοι αποστρεφόντουσαν την πολιτική, με επιστράτευσε ο πρώην Πρωθυπουργός και τότε Πρόεδρος του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς και είπα ότι, αν η γενιά μας δεν μπει στα δύσκολα, πώς θα διορθώσουμε κακώς κείμενα;
Όλοι εμείς μπήκαμε με μια αντίληψη για το πώς θα διορθώσουμε παθογένειες, πώς δεν θα είμαστε η χαμένη γενιά. Γιατί η δική μου γενιά ήταν η παραλίγο χαμένη γενιά, αν δεν γύρναγαν γρήγορα τα πράγματα. Ευτυχώς το 2012 ανέλαβε Πρωθυπουργός της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, και γύρισε το καράβι που πήγαινε στα βράχια. Και έτσι καταφέραμε πλέον σήμερα να λέμε ότι η χώρα είναι στην κανονικότητα.
Και σε όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ πρέπει να σας πούμε μέσα από την καρδιά μας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, γιατί στις τελευταίες εκλογές κάνατε το πατριωτικό σας καθήκον για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και στείλατε στα «κασελάκια» της Ιστορίας την αριστερά. Καθώς, όμως, οι περιφέρειες είναι συμπληρωματικές με την Κυβέρνηση, για να έχει αυτό μέγιστη απόδοση, πρέπει να εκλέξουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έναν άνθρωπο που έχει την τεχνοκρατική γνώση, ξέρει ακριβώς τι ζητάει η σύγχρονη εποχή, ξέρει να φέρνει επενδύσεις.
Και ξέρει και αυτό που είπε ο Πρόεδρος Σαμαράς: ξέρει την αυτοδιοίκηση. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ενηλικιώθηκε μέσα στην αυτοδιοίκηση και ξέρει πως η αυτοδιοίκηση είναι προσφορά προς τους συντοπίτες μας – δεν είναι για την πολιτική συνταξιοδότηση οποιουδήποτε. Είναι ακριβώς για να βάλεις νέες ιδέες, νέα ορμή και να δώσεις στην Περιφέρεια αυτό που της αξίζει. Είμαι σίγουρος ότι ο Δημήτρης Πτωχός θα το κάνει, είναι μακράν η καλύτερη επιλογή και πρέπει όλοι εσείς να βάλετε τα δυνατά σας, όπως κάνατε και στις εθνικές εκλογές. Το βλέπω στα μάτια σας ότι όλοι θα κάνετε το καθήκον σας και θα έχουμε στις 8 Οκτωβρίου Περιφερειάρχη τον Δημήτρη Πτωχό.

Πτωχός: Η εκλογή μου εξασφαλίζει στην Πελοπόννησο την καλύτερη δυνατή σύνδεση με τα κέντρα λήψης αποφάσεων
To Top