Επιχειρείν

Ψητές ελιές φούρνου από την Καλαμάτα στον τελικό για τα Βραβεία Καινοτομίας στο Παρίσι

Ψητές ελιές φούρνου από την Καλαμάτα στον τελικό για τα βραβεία καινοτομίας στην έκθεση Sial στο Παρίσι.

Η Green Land co-farming και η Mamellada ανακοινώνουν τη στρατηγική τους συνεργασία. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στην προώθηση ενός καινοτόμου προϊόντος που δημιούργησαν, τις Ελιές Καλαμών Φούρνου ή αλλιώς Kalamata Baked Olives.
H συνεργασία εγκαινιάζεται με την συμμετοχή του προϊόντος στο Διαγωνισμό Καινοτομίας που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Παρίσι. Οι Kalamata Baked Olives πέρασαν στο τελικό στάδιο αξιολόγησης και θα είναι μέρος του SIAL Innovation Selection 2022.

Τόσο η Ιουλία Ξηρογιάννη από την Green Land Co-farming όσο και η Ελένη Μποζαντζή από την Mamellada δηλώνουν ενθουσιασμένες για τη συγκεκριμένη συνεργασία και ιδιαίτερα υπερήφανες για τον γεγονός ότι οι Ελιές Καλαμών Φούρνου έχουν λάβει μία τέτοια διάκριση διεθνούς βεληνεκούς.

Η Ιουλία Ξηρόγιαννη από τη Green land co-farming δήλωσε:
«Είναι τιμή μας να συμβάλλουμε και εμείς στην ανάδειξη του νούμερο ένα ελληνικού προϊόντος που παράγει η χώρα μας, τις Ελιές Καλαμάτας. Θα χαρούμε μέσα από τέτοιες προσπάθειες να συμβάλλουμε και εμείς με τον τρόπο μας στην προστασία και προώθηση της ελληνικής ταυτότητάς του.»
Η Έλενα Μποζαντζή από τη Mamellada, δήλωσε:
«Η αναγνώριση της καινοτομίας που φέρουν οι Ελιές Καλαμών Φούρνου (Kalamata Baked Olives) είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. Είναι ένα καινοτόμο προϊόν, ακόμη και για τους Έλληνες καταναλωτές. Τώρα, είμαστε πιο αφοσιωμένοι από ποτέ, προκειμένου να συστήσουμε αυτό το καινοτόμο προϊόν, τις Ελιές Καλαμών Φούρνου, σε ολόκληρο τον κόσμο!»

Η “Green Land Co-farming” δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής και πώλησης ποιοτικών προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου, με έδρα τη Στέρνα Μεσσηνίας, ένα μικρό χωριό στη νότια Ελλάδα. Παράγουν υψηλής ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ, μένοντας πιστοί στις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, για να διατηρήσουν τη γνήσια γεύση τους και να διαφυλάξουν την αυθεντικότητά τους. Πρωταρχικός στόχος τους είναι να παράγουν βιολογικά προϊόντα δίκαιου εμπορίου εξαιρετικής ποιότητας, προσβάσιμα σε όλους, με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον. Από την ίδρυσή της, είχε λάβει βραβεία ποιότητας σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων το «Χρυσό βραβείο» στο OliveJapan 2014 και το «Ασημένιο βραβείο» το 2014 και το 2016, στον Διεθνή Διαγωνισμό Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου του Λος Άντζελες. Οι ελιές και η πάστα ελιάς που παράγουν κέρδισαν στα Great Taste Awards το 2016 και το 2018. Οι ελιές και το ελαιόλαδό τους έλαβαν επίσης το χρυσό βραβείο στα International Organic Awards 2022.https://greenlandproducts.gr/

Η Mamellada είναι μία επιχείρηση, με έδρα την Καλαμάτα Μεσσηνίας. Χρησιμοποιώντας απλές, αλλά ξεχωριστές συνταγές, επιλέγουν τα πιο φρέσκα υλικά από μικρούς παραγωγούς της Μεσσηνίας και τα επεξεργάζονται την ίδια κιόλας μέρα για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους, αξιοποιώντας τα με τον πιο πρωτότυπο τρόπο. Οι συνταγές τους είναι εμπνευσμένες από τις δίκες τους προτιμήσεις, παράγοντας ιδιαίτερα μοναδικά προϊόντα, όπως γλυκόξινες σάλτσες τσάτνεϊ, χυμό και μαρμελάδα φραγκόσυκο (με την επωνυμία Fragorita), αλλά και το ολοκαίνουργιο προϊόν, το σνακ Ελιές Καλαμών Φούρνου. Αν και είναι μια σχετικά νέα εταιρεία, δύο από τα τσάτνεϊ τους, το τσάτνεϊ πιπεριά και το τσάτνεϊ πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη έχουν ήδη κερδίσει στα Great Taste Awards το 2019 και το 2022 αντίστοιχα.
https://mamellada.gr/

Ψητές ελιές φούρνου από την Καλαμάτα στον τελικό για τα Βραβεία Καινοτομίας στο Παρίσι

Δημοφιλέστερα

To Top