ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψήφος εμπιστοσύνης στη Μεσσηνία από τους επισκέπτες του τριημέρου παρά τις ματαιώσεις των καρναβαλιών

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ

Εύκολος και γρήγορος προορισμός η Μεσσηνία κρατήθηκε σε καλά επίπεδα επισκεψιμότητας το τριήμερο που μας πέρασε,παρά τις ματαιώσεις των καρναβαλικών εκδηλώσεων-Πόσες διελεύσεις έγιναν από τα διόδια και πόσα δρομολόγια του ΚΤΕΛ

Το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού με πολύ κόσμο στην παραλία Καλαμάτας

Με «σύμμαχο» τον ανοιξιάτικο καιρό πήγε αρκετά καλά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στη Μεσσηνία. Η επισκεψιμότητα ήταν ικανοποιητική και θα λέγαμε ότι θα μπορούσε να είναι και χειρότερα… Τα ξενοδοχεία της Καλαμάτας, που έδωσαν 2 και 3 διανυκτερεύσεις με καλές τιμές, δεν είχαν πολλές ακυρώσεις και όσα είχαν, ήταν ελάχιστες, ενώ τα κενά τα κάλυψαν και την τελευταία στιγμή.

Όπως μας δήλωσαν οι ξενοδόχοι, “δεν είχαμε πολλά οργανωμένα γκρουπ, αλλά οικογένειες”. Τα ενοικιαζόμενα δεν είχαν τον κόσμο που θα ήθελαν γιατί δεν υπήρξε μεγάλη ζήτηση. Αρκετό κόσμο είχαν και τα παραλιακά καταστήματα στη Ναυαρίνου την Κυριακή και κυρίως την Καθαρά Δευτέρα.

Αυξημένη η κίνηση σε Καρδαμύλη-Στούπα και Άγιο Νικόλαο

Από τη μια τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού, που έφτασε στην χώρα, από την άλλη τα σοβαρά περιστατικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, αλλά και η “μουδιασμένη” διάθεση, μιας Αποκριάς χωρίς καρναβαλικούς ρυθμούς, δεν πτόησαν τον κόσμο που ήρθε στο Νομό μας, καθώς ο ανοιξιάτικος σχεδόν καλοκαιρινός καιρός του τριημέρου συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτό. Έτσι και φέτος οι επισκέπτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη Μεσσηνία. 

13.936 ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Συγκεκριμένα από τα διόδια της Καλαμάτας, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο ΜΟΡΕΑΣ, πέρασαν φέτος 13.936 αυτοκίνητα από την Παρασκευή μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Πέρσι το ίδιο διάστημα είχαμε 14.747 διελεύσεις (811 λιγότερες διελεύσεις, περίπου -7%).

Από τα στοιχεία που συλλέξαμε από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Μεσσηνίας, που εξυπηρέτησε και φέτος με συνέπεια κι ασφάλεια το επιβατικό κοινό, πραγματοποιήθηκαν 13 δρομολόγια Αθήνα-Καλαμάτα, αντί 16 του 2019 με την μείωση στα εισιτήρια να φτάνει περίπου τα 200.

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ

Μεγάλη επισκεψιμότητα παρατηρήθηκε στην περιοχή της Δυτικής Μάνης. Στούπα, Άγιο Νικόλαο και Καρδαμύλη είχαν αρκετό κόσμο το τριήμερο και επειδή τα περισσότερα καταστήματα δεν έχουν ανοίξει ακόμα, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στα ανοικτά. Επιπλέον, ο καλός καιρός οδήγησε αρκετούς και στη θάλασσα, είτε για το πρώτο μπάνιο, είτε για πικ νικ με χαλβά και λαγάνες μέχρι αργά το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας!

Καρδαμύλη, Καθαρά Δευτέρα

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ

Αυξημένη επισκεψιμότητα είχε και η Κορώνη κι αυτό γιατί οι δραστήριοι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της παραλίας, δεν άφησαν κανέναν παραπονεμένο από τις εκδηλώσεις που είχαν ετοιμάσει!

Όπως και να έχει,  αντέξαμε…

Ψήφος εμπιστοσύνης στη Μεσσηνία από τους επισκέπτες του τριημέρου παρά τις ματαιώσεις των καρναβαλιών
To Top