fbpx
Ψηφίζουν τα μέλη του Συλλόγου Μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών Μεσσηνίας
MESSINIA PLUS

Ψηφίζουν τα μέλη του Συλλόγου Μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στις Εκλογές του Συλλόγου την Τετάρτη 27/03/2019 στο αμφιθέατρο Αλ. Κουμουνδούρος της Νομαρχίας. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 16:00 με την εκλογοαπολογιστική έκθεση του απερχόμενου Δ.Σ. και οι κάλπες θα ανοίξουν στις 16:30 και θα κλείσουν στις 21:00.

Ακολουθεί η εκλογοαπολογιστική έκθεση του απερχόμενου Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

www.symelem.gr

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ  2017-2019

H θητεία του υφιστάμενου Δ.Σ. ξεκίνησε, όταν συγκροτήθηκε σε σώμα τον Μάρτιο του 2017 μετά την διενέργεια εκλογών και έως σήμερα, κλήθηκε να διαχειριστεί καταστάσεις, που ξεπερνούσαν τα στενά κλαδικά ζητήματα σε αντίξοες επαγγελματικά συνθήκες.

Κατά την διάρκεια της θητεία τους, δραστηριοποιηθήκαμε προς την:

  • Ενημέρωση και εκπαίδευση

Μέσα σε αυτή την διετία, ο Σύλλογος εξέδωσε περίπου 80 ενημερώσεις και ανακοινώσεις, προσπαθώντας να καλύψει οποιοδήποτε επαγγελματικό θέμα αφορούσε τα μέλη και τον Σύλλογο, τοπικού και πανελληνίου ενδιαφέροντος. Διοργανώσαμε και συμμετείχαμε σε επιστημονικές ημερίδες επιμόρφωσης συναδέλφων,  όπως το Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ, την Ενημέρωση για τους Δασικούς Χάρτες, την Ηλεκτρονική Έκδοση Οικοδομικών Αδειών, τη Διαχείριση Αποβλήτων Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων  και άλλες τεχνικές ημερίδες.

  • Δράση

Προχωρήσαμε σε πολλές συναντήσεις με τις Υπηρεσίες, τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας και με άλλους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, για ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας, θέματα δεοντολογίας και επαγγελματικών δικαιωμάτων, αλλά και κοινωνικά αιτήματα που απαίτησαν την προσοχή μας, πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα του κλάδου.

Συμμετείχαμε στο δημόσιο διάλογο για νομοσχέδια του Υπουργείου σε δημόσια διαβούλευση, που αφορούσαν τον κλάδο μας.   

Καταγγείλαμε όποιο θέμα τέθηκε στο Δ.Σ. και το οποίο ερχόταν σε αντίθεση, ή προσέβαλε τα συμφέροντα των μελών μας από υπηρεσία και οργανισμό.

Συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν είτε από το ΤΕΕ, είτε από αλλού (φορείς, συντονιστικό, κτλ.) και αφορούσαν τα συμφέροντα των μελών μας.

– Προσφορά

Παράλληλα, ο Σύλλογος προσπάθησε να συνδράμει και επαγγελματικά τα μέλη του, διεκδικώντας και επιτυγχάνοντας προνομιακές τιμές στην χορήγηση ψηφιακής υπογραφής, ενώ παράλληλα, συντηρεί κινήσεις για τις οποίες πρωτοστάτησε στην δημιουργία τους, κινήσεις που αποσκοπούν στην ανακούφιση των υποπρονομιούχων συναδέλφων και στην εγκατάσταση ενός κλίματος εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης προς όλα τα μέλη, όπως τον Ειδικό Λογαριασμό Ενίσχυσης Μηχανικών, την Παροχή Νομικών Συμβούλων στα μέλη του Συλλόγου και τις Προνομιακές Συμφωνίες για

Υπηρεσίες Ταχυμεταφοράς και Ασφαλιστικής Κάλυψης

– Δημιουργία  

Ένα καινούριο site του Συλλόγου με ψηφιοποιημένο υλικό, αιτήσεις και έντυπα διαφόρων υπηρεσιών, και με μητρώο μελών με όλους τους μηχανικούς της Μεσσηνίας, είναι η τελευταία εργασία του Συλλόγου που εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί. Το  site βρίσκεται στην διεύθυνση www.symelem.gr και σύντομα πρόκειται πλήρως να λειτουργεί, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία του Συλλόγου, προσπαθώντας να βοηθήσει με μεγαλύτερη αμεσότητα τα μέλη του.  

Προφανώς, όσο υπάρχουν ανασφάλιστοι συνάδελφοι και επαγγελματική αβεβαιότητα το έργο ενός Δ.Σ. παραμένει ημιτελές και ανολοκλήρωτο. Προσπαθήσαμε πάντως με κάθε ειλικρίνεια και διατηρώντας την επαγγελματική μας ευσυνειδησία, να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου, να επανοικοδομήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ μελών και Δ.Σ., ώστε να ενδυναμωθεί το κύρος του Συλλόγου  και η ικανότητά του να διεκδικεί περισσότερα, και με εντιμότητα να σταθούμε αρωγοί σε κάθε αίτημα που περιέπεσε στην αντίληψή μας, με απόλυτη διαφάνεια μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς ποτέ να επιδιώξουμε την προσωπική προβολή.

Το υφιστάμενο Δ.Σ. θα συνεχίσει να διεκδικεί και να αναζητά λύσεις για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας μέχρι την τελευταία ημέρα λειτουργίας του, με στόχο τη δημιουργία παρακαταθήκης και την διατήρηση αυτής μέχρι την παράδοση στο επόμενο Δ.Σ.  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.   

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ / ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ         

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  / ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

 

Ψηφίζουν τα μέλη του Συλλόγου Μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών Μεσσηνίας
To Top