ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφισμα κατά της αστυνομικής βίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας από την παράταξη Τζαμουράνη

Ψήφισμα κατά της αστυνομικής βίας κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η παράταξη Τζαμουράνη “Πρότυπος Δήμος” καταδικάζοντας τα περιστατικά βίας που έλαβαν χώρα χθες το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη

Ψήφισμα

“Χθες Κυριακή 07/03/2021, γίναμε μάρτυρες πρωτοφανών βίαιων προπηλακισμών και ξυλοδαρμού πολιτών από την Αστυνομία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στα πλαίσια ελέγχου που διενεργούσαν κατά της μετάδοσης του κορονοϊού και του συνωστισμού. Οι Αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο παραπάνω επεισόδιο εφάρμοσαν πρωτοφανή βία και ξυλοκόπησαν βάναυσα πολίτες, που δεν φάνηκε να εκδηλώνουν παραβατική συμπεριφορά, μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών παιδιών και οικογενειών που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην πλατεία, παραβιάζοντας παράφορα τον ρόλο τους και τις κείμενες διατάξεις εκθέτοντας ανεπανόρθωτα το αστυνομικό σώμα.

Οι εκλεγμένοι αιρετοί του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό αυτό δηλώνοντας την οργή και αγανάκτηση μας. Εκφράζουμε την αποστροφή μας σε τέτοιες συμπεριφορές των αστυνομικών οργάνων και είμαστε κάθετα αντίθετοι σε πρακτικές που ανέχονται ή υποθάλπουν την αναβίωση του αυταρχισμού και του αστυνομικού κράτους, που θυμίζουν στους πολίτες άλλες εποχές.

Ψήφισμα κατά της αστυνομικής βίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας από την παράταξη Τζαμουράνη
To Top