Το δικό μου Σχολείο

“Ψηφιοποιώ τον τόπο μου”: Οι νικητές του μαθητικού διαγωνισμού ψηφιακής δημιουργίας

Ολοκληρώθηκε ο τρίτος κατά σειρά διαγωνισμός με τον τίτλο «ΨΗΦΙΟΠΟΙΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ» στον οποίο συμμετείχαν μαθητές εννέα έως δεκαπέντε ετών από τον Δήμο Μεσσήνης.

Στην πρώτη κατηγορία (9-11 ετών) νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης με την δημιουργία βίντεο που είχε σαν θέμα του τα χωριά: Κάτω Βούταινα, Μάκρενα, Περδικόβρυση και Πουλίτσι.

Στην δεύτερη κατηγορία (12-15 ετών) διακρίθηκε ο Κωνσταντίνος Μαλλιαρός με φωτογραφικό υλικό από τη Λευκοχώρα.

Στην πρώτη κατηγορία αξιολογήθηκε η ικανότητα ψηφιακής δημιουργίας των διαγωνιζομένων, ενώ δόθηκε η δυνατότητα αξιοποίησης υλικού από σελίδες και ομάδες κοινωνικής δικτύωσης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο τους αλλά και να συμβάλλουν στην προβολή του καθώς τα ψηφιακά έργα θα αξιοποιηθούν μέσα από το διαδίκτυο για την προβολή των χωριών αυτών. Τα έργα των νικητών έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιο: www.diagonismospsiopoio3.blogspot.com

Ο διαγωνισμός είναι μέρος του επιχειρησιακού προγράμματος του φορέα ψηφιακής προβολής «Στην ομορφιά που χάνεται» (Ψηφιοποιώ και προβάλλω τη Μεσσηνία) για την προβολή της Μεσσηνίας και διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη τη Σχολή Πληροφορικής «Αλγόριθμος».

“Ψηφιοποιώ τον τόπο μου”: Οι νικητές του μαθητικού διαγωνισμού ψηφιακής δημιουργίας
To Top