ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Προϋπαντώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821”: Εκδήλωση του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας στο Κάστρο

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:00 θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του κάστρου Καλαμάτας εκδήλωση του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμάτας με τίτλο «Προϋπαντώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Η ζωή των υπόδουλων Ελλήνων την περίοδο της τουρκοκρατίας».

Εκπαιδευτικοί και μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ θα μας ταξιδέψουν στα μεγάλα γεγονότα καθώς και στην καθημερινότητα των υπόδουλων Ελλήνων κατά τη διάρκεια του οθωμανικού ζυγού καταδεικνύοντας πως αυτή η μακρόχρονη περίοδος δεν ήταν όπως πολλοί εσφαλμένα νομίζουν μια ιστορική ασυνέχεια, αλλά μια διαρκής ζύμωση που προετοίμασε το έδαφος για την εθνική παλιγγενεσία.

Η πρωτοβουλία του σχολείου πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ερευνητικού προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» και του Δήμου Καλαμάτας.

Αρχικά είχε ενταχθεί στα δρώμενα του Μαρτίου 2020 που όμως ανεστάλησαν λόγω της πανδημίας. Χάρη στο μεράκι και την επιμονή των συντελεστών της η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο στο Κάστρο της πόλης μας με ελεύθερη είσοδο αλλά ελεγχόμενο αριθμό παρευρισκόμενων ώστε να τηρηθούν τα ισχύοντα πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

Παράλληλα, πριν την εκδήλωση του Σαββάτου, και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 23/09 έως Παρασκευή 25/09 θα λειτουργεί τις απογευματινές ώρες σχετική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

“Προϋπαντώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821”: Εκδήλωση του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας στο Κάστρο
To Top