Τουρισμός

Προβολή του Καρπενησίου στην Καλαμάτα

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/9 ΑΠΟ ΤΙΣ 10:00 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 14:00.

Προβολή του Καρπενησίου στην Καλαμάτα θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Καρπενησίου το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει δωρεάν τοπικά προϊόντα, ενώ θα διατίθενται διαφημιστικό υλικό και χάρτες της περιοχής. Επίσης, θα προβληθούν video με στιγμιότυπα των περιοχών του Δήμου Καρπενησίου.

“Ψηλά βουνά, απέραντα δάση, κρυστάλλινα νερά και γραφικά χωριά συνθέτουν έναν κόσμο βγαλμένο από παραμύθι. Στο κέντρο της Ελλάδας, μπορείτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία περιήγησης, δράσης και περιπέτειας, ξεκούρασης και χαλάρωσης 365 ημέρες το χρόνο.
Ιστορικά μνημεία , λαογραφικά μουσεία , μοναστήρια και εκκλησίες ανέγγιχτες από το χρόνο βρίσκονται κρυμμένα μέσα στο απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον. Το χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι, οι δραστηριότητες στη φύση, οι μακρόβιες παραδόσεις, οι γαστρονομικές απολαύσεις και η ζεστή φιλοξενία σας απευθύνουν ένα σαγηνευτικό κάλεσμα που είναι δύσκολο να απορρίψετε.
Άγριο και περήφανο , μυθικό και φιλικό , το Καρπενήσι σας περιμένει να ανακαλύψετε έναν αυθεντικό τόπο ζωής .
Ελάτε να κάνετε σκι, πεζοπορία, κατάβαση ποταμού με βάρκα, canoeing, kayaking, διάσχιση φαραγγιού , διαδρομές 4Χ4, ποδηλασία , ιππασία.
Ελάτε να δοκιμάστε τα μοναδικά λουκάνικα Ευρυτανίας , το προσούτο , τη φέτα , τα γλυκά κουταλιού , το τσάι Βελουχιού , το μέλι από τα ελατοδάση της περιοχής και το μοναδικό ευρυτανικό τσίπουρο”, αναφέρει το δελεαστικό κάλεσμα του Δήμου Καρπενησίου!

Αξίζει να μάθετε ότι σύμφωνα με έρευνα της UNESCO , η Ευρυτανία θεωρείται μια από τις πιο καθαρές περιοχές του κόσμου και η καθαρότερη της Ευρώπης , με μηδενική μόλυνση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Καρπενήσι βραβεύτηκε στη Σεούλ από την Παγκόσμια Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA) για το έργο της ανάπλασης του κέντρου της πόλης, αφού πέτυχε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 76 πόλεις από 28 χώρες, σε αντίστοιχο διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η προβολή αυτή του Καρπενησίου και της περιοχής του θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 6 το απόγευμα με 9 το βράδυ και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι, στη κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, όπου θα βρίσκεται κλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη, να δοκιμάσετε τοπικά προϊόντα, να λάβετε μέρος στις κληρώσεις για δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία της περιοχής,ημερήσιες κάρτες για δωρεάν σκι, κάρτες εισόδου δωρεάν για το Newton Park – Ψυχαγωγικό και Εκπαιδευτικό Πάρκο. Ελάτε να ζήσετε στα ύψη!

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, “θα παραστούν ο Δήμαρχος Καρπενησίου και φίλος της Καλαμάτας Νίκος Σουλιώτης και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Οι Καλαματιανοί καλούνται να επισκεφθούν το περίπτερο του Δήμου Καρπενησίου.

To Top