Επί Σκηνής

Προβληματισμός για το μέλλον του Κουκλοθεάτρου στην Καλαμάτα

“AΓΚΑΘΙ” ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 4.560 ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Η οργανωτική, καλλιτεχνική και παιδαγωγική επιτροπή του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ιστορικού Δημαρχείου μια εκδήλωση απολογισμού του Φεστιβάλ και προοπτικές για το μέλλον.

Η Λέττα Πετρουλάκη είχε προσκαλέσει όλες τις παρατάξεις που πήραν μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο και στην Περιφέρεια, τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς που τους εκπροσωπούν, τους συλλόγους γονέων αλλά η συμμετοχή τους θα λέγαμε ότι δεν μας ενθουσίασε, αφού υπήρξαν αρκετές απουσίες.
Το φεστιβάλ με την 3η διοργάνωση να φτάνει σε ένα μπάτζετ περίπου 20.000 ευρώ, φαίνεται ότι ξεπερνάει τις οργανωτικές δυνατότητες της Πειραματικής και των συμμετεχόντων. Λύσεις υπάρχουν αν αυτοχρηματοδοτηθεί με ένα ενιαίο εισιτήριο, αν γίνει μεγαλύτερη και πιο …επαγγελματική προσέλκυση χορηγών και διαφημιζομένων ή αν αυξήσουν λίγο ακόμα τις χρηματοδοτήσεις τους οι θεσμικοί φορείς (Υπουργεία, Δήμος, Περιφέρεια, Επιμελητήριο, ακόμα κι από προγράμματα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ κλπ).
Το βέβαιο είναι ότι το φεστιβάλ πρέπει να συνεχιστεί αφού αφήνει θετικό αποτύπωμα σε πολλές παραμέτρους αλλά πρέπει να οργανωθεί καλύτερα από επαγγελματίες του χώρου.

Το Messinialive παρακολούθησε και κατέγραψε όλη την συζήτηση κι εξάγεται το συμπέρασμα ότι θα επαναληφθεί μια παρόμοια συζήτηση το φθινόπωρο, όταν θα έχουν αναλάβει τις θέσεις τους όλες οι νεοεκλεγείσες παρατάξεις και θα μπορούν επίσημα και θεσμικά να τοποθετηθούν και ότι θα γίνουν ενέργειες ώστε να καλυφθεί το χρέος των 4.560 περίπου ευρώ που προέκυψε από την 3η διοργάνωση, η οποία είχε περίπου 14.520 έσοδα και χρηματοδοτήσεις και 19.080 ήταν τα έξοδα.

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ

Η κ. Πετρουλάκη τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η πολιτιστική δημιουργία και άνθιση στην περιοχή μας με εργαλείο τη μαγική τέχνη του κουκλοθέατρου μέσα από το θεσμό του φεστιβάλ κουκλοθέατρου, μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε όλοι μαζί, να το στηρίξουμε και να το αναπτύξουμε παραπέρα. Πρέπει να συνενώσουμε όλες τις δυνάμεις που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και να φύγουμε από την εσωστρέφεια που μας χαρακτηρίζει πολλές φορές”!

Η τοποθέτηση του Δημήτρη Σαρρή

Η ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ κ.ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ

To Top