ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτομαγιά: Συγκέντρωση από τα Σωματεία και τα Συνδικάτα του ΠΑΜΕ και λαϊκό γλέντι

TI ANAΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022 – ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 10πμ- ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Εξόρμηση στα σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας πραγματοποίησαν την Τετάρτη το απόγευμα δυνάμεις του συνδικάτου υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, καλώντας εργαζόμενους και καταναλωτές να διαδηλώσουν μαζικά την Κυριακή 1η Μάη, στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των σωματείων στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας 10 πμ.

IMG-c1b143edda159b2c2ac6a7b110951524-V IMG-e4d4ae621902dd9b05496143549fbafb-V

IMG20220427195413 IMG20220427195417

Να διαδηλώσουν στέλνοντας μήνυμα σε κεφάλαιο και κυβερνήσεις ότι οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν να συνεχίσουν να πληρώνουν το τίμημα, με υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, με την ακρίβεια στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, με σκληρή φορολογία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Να διεκδικήσουμε:

· Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

· Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα

· Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

· Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό,

· Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.

· Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.

· Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.

· Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Σήμερα στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς πάνω στους αιματοβαμμένους δρόμους των επιχειρηματικών κερδών, τη λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δικαίωμα να οργανώνονται στα συνδικάτα και να αγωνίζονται, να απεργούν, τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα ότι “ελπίδα είναι η πάλη των λαών”.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί την διέξοδο των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι αρνητικές συνέπειες του πολέμου, είναι ήδη μεγάλες τόσο για τον ουκρανικό λαό όσο και για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, έχουν εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο με αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν στρατόπεδο ληστών για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για:

▪ Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.

▪ Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.

▪ Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Δε δεχόμαστε νέες αιματηρές θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, με σκληρή φορολογία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι αυξήσεις ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας να ακυρώνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, όχι μόνο δεν λύνουν το μεγάλο πρόβλημα των ανατιμήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, το ρεύμα, το νερό και των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα αλλά αποτελούν νέο κυβερνητικό εμπαιγμό, μπροστά στις πραγματικές ανάγκες για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης.

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,
Και στον κλάδο μας οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές και πρέπει να κτυπήσουν σε όλους μας καμπανάκι!
Η εκτόξευση του κόστους λειτουργίας των ΔΕΥΑ, με το διογκούμενο κύμα ακρίβειας και ειδικότερα την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ως συνέπεια της στρατηγικής της ΕΕ για την «Πράσινη Μετάβαση» και της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας, ο λογαριασμός του κόστους καταλήγει στα λαϊκά νοικοκυριά.
Παράλληλα συνεχίζεται η προώθηση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, με την παραχώρηση όλων και περισσότερων τομέων και τμημάτων σε εργολάβους, την συνειδητή υποστελέχωση με την μείωση του μόνιμου προσωπικού σε σχέση με τις αυξανόμενες ανάγκες και την εφαρμογή ολοένα και περισσότερων ελαστικών μορφών απασχόλησης, που σε συνδυασμό με την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, οδηγούν στην εντατικοποίηση της εργασίας, μεγαλώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων.
Οι νέες προαναγγελίες από κυβερνητικούς παράγοντες, σχετικά με επερχόμενες συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ, προμηνύουν νέες αρνητικές εξελίξεις που θα έχουμε το επόμενο διάστημα και εντάσσονται στην υλοποίηση των σχεδίων, για την εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση του νερού.
Γι αυτό και δεν πρέπει να έχεις καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που σου λένε «κάνε υπομονή» μέχρι να ξανάρθει η ανάπτυξη. Σε όσους θυσιάζουν τη ζωή τη δική σου και των παιδιών σου για «εθνικούς στόχους» όπως έγινε με τα μνημόνια! Καμιά εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, στους εργατοπατέρες που έχουν βάλει «πλάτη» να περάσει η αντίληψη ότι χωρίς αγώνες μπορούμε να δούμε καλύτερες μέρες. Χορτάσαμε από λόγια και υποσχέσεις, από σωτήρες που κάθε φορά θα έρθουν για να σώσουν τον εργαζόμενο λαό!
Δεν χωράει καμιά αναμονή! Με την μαζική συμμετοχή μας στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις, δυναμώνουμε την αγωνιστική μας διεκδίκηση για:
● Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των ΔΕΥΑ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, τις εκχωρήσεις υπηρεσιών σε εργολάβους.

● Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Πλήρης επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

● Κατάργηση του ΦΠΑ και όλων των φόρων στο νερό, το ρεύμα, στα υπόλοιπα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

● Καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμία διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά. Έξω κάθε επιχειρηματική δράση από τις ΔΕΥΑ και τους Δήμους.

ΤΙΜΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ! 2022 στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, στις ΩΡΑ 10 π.μ.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022

«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η ΜΑΗ, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στις 10πμ.
Μετά τη συγκέντρωση και την πορεία στο λιμάνι, θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι στο πάρκο του λιμενικού για την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ.

To Top