ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτόγνωρες συνθήκες – Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική χωρίς ρεύμα

Πρωτόγνωρες συνθήκες έχουν διαμορφωθεί για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική, την Εύβοια και άλλες περιοχές της χώρας εξαιτίας των πολύωρων διακοπών ρεύματος.

Χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται από χθες οι κάτοικοι στη Βόρεια, Ανατολική και Δυτική Αττική και συγκεκριμένα σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Σήμερα επίσης είναι η δεύτερη μέρα και σε αρκετές περιπτώσεις η τρίτη μέρα που στο σκοτάδι και σε συνθήκες πολικού ψύχους ζουν οι κάτοικοι σε χωριά της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, δηλαδή από τη Χαλκίδα έως και τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο και σε ορεινά χωριά της Ιστιαίας.

Πώς περιγράφει την κατάσταση ο ΔΕΔΔΗΕ

Σχετικά με το ζήτημα των διακοπών στην ηλεκτροδότηση, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, τοποθετήθηκε μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Όπως δήλωσε «αυτή τη στιγμή είναι μία σειρά Δήμων που επηρεάζονται, κατά κύριο λόγο στα βόρεια προάστια, εξαιτίας 15 γραμμών μέσης τάσης που έχουν πέσει και είναι οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Βύρωνα, Υμηττού, Πολυδένδρι, Κιούρκα, Μαλακάσα, Διόνυσος, Δροσιά, Χαλάνδρι, Πολύδροσο, Αγία Παρασκευή και Λούτσα, Πικέρμι και Σπάτα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕΑ, μόνο τη χθεσινή ημέρα υπήρξαν περισσότερες από 200 περιπτώσεις πτώσης δέντρων και πάνω από 700 βλάβες οι οποίες αντιμετωπίστηκαν. «Η χθεσινή μέρα έκλεισε ξεκίνησε με 40 γραμμές με τάσεις πεσμένες και το βράδυ είχε ουσιαστικά μηδενιστεί στα περισσότερα. Σήμερα ξεκινήσαμε με 15 γραμμές, τις οποίες αυτές 15 γραμμές παλεύουμε σε αυτές τις συνθήκες, το προσωπικό μας και οι συνεργαζόμενοι εργολάβοι. Κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στην Αττική, είναι πάνω από 600 άτομα σε 24ωρη βάση πλέον υπερωριών κλπ προσπαθούν να δώσουν ρεύμα στα σπίτια των ανθρώπων. Η κατάσταση είναι σίγουρα δύσκολη», ανέφερε ο κ. Μάνος.

Επίσης μεμονωμένα προβλήματα που αντιμετωπίζονται, υπάρχουν σε ορισμένα νησιά όπως η Αμοργός και η Ικαρία και κάποιες πτώσεις τάσης στην Κρήτη. «Υπήρχε μεγάλο θέμα στη Βόρεια Εύβοια όπου στείλαμε 14 συνεργεία και πλέον των 50 ατόμων και διψήφιο αριθμό ειδικών μηχανημάτων ούτως ώστε να μαζευτεί και το θέμα της Βόρειας Εύβοιας. Καταλαβαίνετε ότι λόγω της μεγάλης έκτασης των φαινομένων δεν είναι εφικτό να μεταφέρεις κόσμο από περιοχές σε περιοχές. Αυτή τη στιγμή είναι ανακουφισμένη Μακεδονία-Θράκη γιατί έχει φύγει το φαινόμενο, αλλά δεν μπορεί να κατέβει κόσμος από τη Μακεδονία – Θράκη στην Αττική. Κάνουμε συνεχώς αναδιάταξη εργαζομένων και εργολάβων, ούτως ώστε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Αντίστοιχα έχουμε κόσμο στην Κρήτη έχουμε τους εργολάβους σε επιφυλακή είναι ειδοποιημένοι και ξέρουμε κάποια σημεία στα οποία δημιουργούνται προβλήματα. Θα δούμε πάλι που θα δημιουργηθούν τα προβλήματα και θα τα αντιμετωπίσουμε», υποστήριξε ο επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ.

πηγή: ieidiseis.gr

Πρωτόγνωρες συνθήκες – Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική χωρίς ρεύμα
To Top