ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοδικείο Αθηνών: “Παράνομη η απεργία στα ΚΕΠ”

ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΠΟΣΕΚΕΠ) κοινοποίησε στα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Εσωτερικών το μεσημέρι της 28ης Ιουλίου την απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη εργάσιμη μέρα, Πέμπτη 29 Ιουλίου.

Άμεσα τα αρμόδια υπουργεία προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής, με το κύριο επιχείρημα, εκτός πολλών άλλων, ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη χρονική προθεσμία γνωστοποίησης.

Παράλληλα, στην προσφυγή τους τονίζεται με ιδιαίτερη έμφαση: «Τα αρμόδια υπουργεία στηρίζουν τα ΚΕΠ και τους εργαζομένους σε αυτά.
Παράλληλα, οι απλουστεύσεις και οι ψηφιοποιήσεις διαδικασιών έχουν μειώσει σημαντικά τόσο τις επισκέψεις των πολιτών όσο και τον χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων στα ΚΕΠ και ποτέ τα υπουργεία δεν αρνήθηκαν τον διάλογο με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΚΕΠ επέλεξε συνειδητά να ταλαιπωρήσει τους Έλληνες πολίτες με μια απεργία παράνομη, χρησιμοποιώντας προσχηματικά αιτήματα».

Αποτέλεσμα όλων τούτων, το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 463/2021 απόφασή του αναγνώρισε ότι η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης ήταν παράνομη και καταχρηστική.

Πρωτοδικείο Αθηνών: “Παράνομη η απεργία στα ΚΕΠ”
To Top