ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πρώτο υβριδικό λεωφορείο δοκιμάζει στους δρόμους της Καλαμάτας το Αστικό ΚΤΕΛ

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ!

Kάτι από το Λονδίνο θύμιζε απόψε η Καλαμάτα, αφού τα βλέμματα και το ενδιαφέρον πολλών περαστικών στο κέντρο της πόλης κέρδισε ένα κόκκινο λεωφορείο που γυρνούσε τους δρόμους κάνοντας ένα …test drive και μια πρώτη γνωριμία με τους δρόμους και την κυκλοφορία.

ASTIKOimage00001

ASTIKOimage00002

ASTIKOimage00003

ASTIKOimage00005

ASTIKOimage00008
Ο λόγος για ένα όχημα 34 θέσεων που είναι το πρώτο υβριδικό και δοκιμάζει η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας για να εξετάσει το σοβαρό ενδεχόμενο να το εντάξει στον στόλο του, το επόμενο χρονικό διάστημα.

ASTIKOimage00012

ASTIKOimage00013

ASTIKOimage00015

Για άλλη μια φορά ο Θανάσης Πατικόπουλος, ο Χρήστος Μουστρούχος και οι συνεργάτες τους δείχνουν στην πράξη τις περιβαλλοντικές ανησυχίες τους, προσπαθώντας να βρουν ακόμα καλύτερες και συμφέρουσες λύσεις στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

ASTIKOimage00016

ASTIKOimage00017

Μετά την προμήθεια των τεσσάρων mini bus μάλλον ήρθε η ώρα και για την προμήθεια του συγκεκριμένου οχήματος που έχει την δυνατότητα αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης έως και το 30% της διαδρομής, κατά συνέπεια η εξοικονόμηση καυσίμου μπορεί να φτάσει έως 25% σε σχέση με ένα Diesel όχημα, μειώνοντας και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του

Για το όχημα μας μίλησε ο Διευθυντής αστικών λεωφορείων του ομίλου ΣΑΡΑΚΑΚΗ Γιώργος Κολύρης για την νέα τεχνολογία του υβριδικού VOLVO.

To Top