Η φωτογραφία της ημέρας

Το πρώτο χιόνι στην κορυφή του Ταϋγέτου-Σε ποιες περιοχές της Μεσσηνίας έπεσε κατακόρυφα ο υδράργυρος

Το πρώτο χιόνι του φετινού χειμώνα στον Ταΰγετο είναι γεγονός! Τη νύχτα το έστρωσε κανονικά στην κορυφή του βουνού, σηματοδοτώντας έτσι και επίσημα την έναρξη του χειμώνα. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Μεσσηνία ο υδράργυρος έδειξε μονοψήφια νούμερα.

Πρώτο χιόνι στον Ταΰγετο 2407m, μας λέει ο Γιάννης Αβραμέας

Η πανέμορφη φωτογραφία που τράβηξε σήμερα το πρωί ο Γιάννης Αβραμέας από το Πετροβούνι της Δυτικής Μάνης που μας δείχνει το πρώτο χιόνι στην κορυφή του επιβλητικού Ταϋγέτου!

ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΠΑΓΩΝΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Να σημειωθεί οτι η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Νιοχώρι Ταϋγέτου (3,3 βαθμούς Κελσίου), ενω η πιο “ζεστή” περιοχή ήταν στην Πύλο (12,1 βαθμούς Κελσίου). Στην πόλη της Καλαμάτας η θερμοκρασία την νύχτα έπεσε στους 11,1 βαθμούς Κελσίου, με την περιοχή της Δυτικής παραλίας να διαφοροποιείται και τον υδράργυρο να δείχνει 8,6 βαθμούς Κελσίου. Μονοψήφια νούμερα σε: Νέδουσα (5,9), Αλαγονία (6,3) ενώ στους 7,2 έπεσε η θερμοκρασία στο Κοπανάκι, και στους 8,7 στην Κυπαρισσία.

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Αβραμέα για την υπέροχη φωτογραφία

Επιμέλεια: Μαίρη Περδικέα

Το πρώτο χιόνι στην κορυφή του Ταϋγέτου-Σε ποιες περιοχές της Μεσσηνίας έπεσε κατακόρυφα ο υδράργυρος
To Top