Tech news

Πρώτη ταινία για παιδιά με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική

Τρεις πολύ καλοί λόγοι για τους οποίους τα παιδιά θα αγαπήσουν την πρώτη ελληνική ταινία μυθοπλασίας για την εκπαιδευτική ρομποτική από την COSMOTE.

Ας ξεκινήσουμε με μια γενική αλήθεια. Τα παιδιά είναι οι πιο δύσκολοι και απαιτητικοί κριτές. Από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Και οι έφηβοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Αν κάτι τους αρέσει θα το πουν. Αν πάλι κάτι δεν τους αρέσει, επίσης θα το πουν και θα το δείξουν. Γι’ αυτό και η γνώμη τους μετράει διπλά.

Η πρώτη ελληνική ταινία μυθοπλασίας για την εκπαιδευτική ρομποτική και την εμπειρία όσων ασχολούνται με αυτή με τίτλοROBOGIRLέχει μπροστά της ακριβώς αυτή την πρόκληση: να περάσει το… τεστ, δηλαδή να αρέσει στα παιδιά. Υπάρχουν δύο πολύ καλοί λόγοι, για τους οποίους τα παιδιά όχι απλά θα δουν ευχάριστα το ROBOGIRLαλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να “κολλήσουν” με την ταινία.

Το story έχει ως εξής: H Σοφία, ένα 14χρονο κορίτσι που δεν έχει καμία σχέση με τις θετικές επιστήμες, όπως μαθηματικά και φυσική, καταστρέφει άθελά της το ρομπότ του αριστούχου αδερφού της.

Στην προσπάθειά της να το ξαναφτιάξει, γράφεται στο μάθημα της εκπαιδευτικής ρομποτικής του σχολείου της, όπου με τη βοήθεια των φίλων της, ανακαλύπτει τις δυνατότητές της και αποδεικνύει σε όλους, αλλά κυρίως στον εαυτό της, ότι όλα είναι δυνατά, αρκεί να το πιστέψεις.

Θα αρέσει στα παιδιά γιατί… … είναι κάτι διαφορετικό

Πόσο συχνά βλέπεις ταινία για παιδιά με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική; Σπάνια έως… ποτέ. Το story από μόνο του είναι τόσο διαφορετικό από τα συνηθισμένα που καθιστά την ταινία τηςCOSMOTE μοναδική. Δεν χρειάζεται να είσαι απαραίτητα παιδί για να την δεις, αφού το θέμα που πραγματεύεται είναι τέτοιο που κινεί την περιέργεια μικρών και μεγάλων.

… περνάει μηνύματα

Το πρώτο και πιο βασικό που αναδεικνύεται μέσα από την ταινία “ROBOGIRL“είναι η έννοια της ομαδικότητας. Επιπλέον, η ιστορία της πρωταγωνίστριας, της 14χρονης Σοφίας, περνάει το μήνυμα πως όλα είναι δυνατά αρκεί να υπάρχει θέληση και επιμονή. Δύο λέξεις ή καλύτερα δύο έννοιες πολύ σημαντικές για ένα παιδί.

… θα τους ανοίξει νέους ορίζοντες

Ο κόσμος της εκπαιδευτικής ρομποτικής πιθανότατα είναι ένα άγνωστο πεδίο για τα περισσσότερα παιδιά, η ταινία όμως μπορεί να τους δώσει την ευκαιρία να εισχωρήσουν σε αυτόν. Η COSMOTE, η οποία στηρίζει την εκπαιδευτική ρομποτική τα τελευταία πέντε χρόνια, καλεί τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο αυτό σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, στα καταστήματα COSMOTE στο Μαρούσι (The Mall), το Χαλάνδρι, την Θεσσαλονίκη (Ερμού 40), την Πάτρα (Γούναρη 38 & Κανακάρη) και τα Τρίκαλα, τα παιδιά θα μπορούν να πάρουν μέρος στις δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής και να κατασκευάσουν, προγραμματίσουν & να αλληλοεπιδράσουν με ένα ρομπότ. Επίσης, θα μπουν σε κλήρωση με δώρο μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, με βάση την εκπαιδευτική μέθοδο STEM. Οι δράσειςεκπαιδευτικής ρομποτικής θα πραγματοποιηθούν την περίοδο από 17 Δεκεμβρίου έως και 5 Ιανουαρίου. Κλείσε θέση εδώ.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει από την πλευρά των παιδιών για τέτοιου είδους ενέργειες, είναι το γεγονός πως μέχρι σήμερα, οι συμμετοχές των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου στους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης, WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, έχουν ξεπεράσει τις 12.000.

Γιατί τα παιδιά θα

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει στην ιστοσελίδα του WRO Hellas και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Αν τα επιχειρήματά μας σε έπεισαν, μείνε συντονισμένος. Το “ROBOGIRLθα κάνει πρεμιέρα στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube, σήμερα Τρίτη 18 Δεκεμβρίου.

Επίσης, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, η ταινία θα προβληθεί στην COSMOTE TV (20.00, COSMOTE CINEMA 1HD), υποστηρικτή της ελληνικής παραγωγής κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ. Μετά την προβολή της, θα είναι διαθέσιμη στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Stay tuned and enjoy!

INFO για το “ROBOGIRL:

Σενάριο: Μυρτώ Κοντοβά (“Υπέροχα Πλάσματα”, “Μίλα μου Βρώμικα”, “Από την Αρχή”)

Σκηνοθεσία: Βαρδής Μαρινάκης (“Το Μαύρο Λιβάδι”, “Από την Αρχή”)

Πρωταγωνιστούν: Σοφία Σιμονή, Μάγια Πιπερά, Αστέρης Ριμαγμός

Πηγή

Πρώτη ταινία για παιδιά με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική
To Top