Παιδί

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να προσαρμοστεί

Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΧΑΡΙΕΤΤΑ ΛΙΑΚΑΚΗ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφτασε ο καιρός που τα παιδιά θα αρχίσουν πάλι το σχολείο. Για κάποια θα είναι η πρώτη φορά, για άλλα αλλά μία μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό ή στο γυμνάσιο ή στο λύκειο ή μία αλλαγή σε νέο σχολείο.
Για όλα όμως τα παιδιά ανεξάρτητα από την ηλικία, παραμένει μία μεταβατική περίοδος, καθώς αποτελεί κάτι νέο και άγνωστο που φυσικά μπορεί να προκαλεί φόβο και ανασφάλεια, τόσο σε εκείνα αλλά και περισσότερο ίσως στους γονείς.

Αυτή η περίοδος μπορεί να εξελιχθεί πιο ομαλά αν οι γονείς είναι προετοιμασμένοι ώστε να μπορέσουν να καθοδηγήσουν, να υποστηρίξουν και να ενθαρρύνουν τα παιδιά στο νέο τους ξεκίνημα.
Γενικότερα, οι γονείς χρειάζεται να γνωρίζουν, ότι κάθε τέτοια μεταβατική περίοδος χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα προσαρμογής, το οποίο ποικίλλει σε διάρκεια ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν, την ηλικία και την προσωπικότητα του παιδιού.
Τις δικές της συμβουλές για την ομαλότερη μετάβαση δίνει στην κάμερα του Μessinialive, η ψυχολόγος Χαριέττα Λιακάκη.

Η ψυχολόγος Χαριέττα Λιακάκη

Η Χαριέττα Λιακάκη είναι πτυχιούχος ψυχολόγος, κάτοχος Μάστερ επιστημών στη συμβουλευτική ψυχολογία (MSc in Counselling Psychology Roehampton) και μετεκπαιδευθείσα στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Γκεστάλτ (τελειόφοιτη του τετραετούς προγράμματος του Gestalt Foundation της Αθήνας αναγνωρισμένο από την Ευρωπαική Ένωση Γκεστάλτ Ψυχοθεραπεύτων).

Ειδικεύεται στη συμβουλευτική γονέων και ζευγαριών, στην ψυχοθεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους, καθώς και στην ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων σε θέματα που αφορούν φοβίες, κρίσεις πανικού, καταθλιψη, αγχος, θυμό, ψυχολογική υποστήριξη σε πένθος, διαζύγιο, εμμηνόπαυση.

Επικοινωνία
Κουμουνδούρου 46 β (πίσω από το Μέγαρο Χορού)
Καλαμάτα – τηλ: 27210 87 055

To Top