ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη διαβούλευση στις 10 Δεκεμβρίου για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει την 1η διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10/12/2019 και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Στη Διαβούλευση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, αλλά θα έχει τη δυνατότητα να παρευρεθεί και να καταθέσει τις ιδέες του και όποιος πολίτης το επιθυμεί.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Νοεμβρίου 2019 υπεγράφη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)», προϋπολογισμού 98.287,05 ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, με πηγή χρηματοδότησης το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Η ανάδοχος εταιρεία με την επωνυμία Σ. Ευσταθιάδης και Συνεργάτες Ε.Ε. και διακριτικό τίτλο «Συγκοινωνιακές Λύσεις» προσέφερε, στο πλαίσιο διαγωνισμού, έκπτωση 32% επί προϋπολογισμού μελέτης 144.540,38 € με το ΦΠΑ.
Η ανάδοχος εταιρεία έχει στη διάθεσή της προθεσμία 12 μηνών για την ολοκλήρωση της μελέτης.

Το ΣΒΑΚ είναι ένα στρατηγικό σχέδιο, που καταρτίζεται με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και την ικανοποίηση των αναγκών όλων των κατοίκων σε σχέση με την βιώσιμη κινητικότητα.
Αποσκοπεί δε στη βελτίωση της προσβασιμότητας στην Καλαμάτα και στην παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών, με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία.

Πρώτη διαβούλευση στις 10 Δεκεμβρίου για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας
To Top