Υγεία

Προτεραιότητα ανεξαρτήτως ηλικίας σε πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα ζητά ο καθηγητής Πνευμονολογίας Π.Μπεχράκης

Ζητά αλλαγή στον εμβολιασμό για covid 19

Τη βελτίωση του εμβολιαστικού προγράμματος για την αντιμετώπιση της COVID-19, ζητά ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, προκειμένου να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, μιλώντας σήμερα το πρωί στη ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου κυρίου Δημήτρη Γιατζόγλου στα «Παραπολιτικά FM», πρότεινε πως πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα, ανεξαρτήτως ηλικίας, στον εμβολιασμό πασχόντων από νοσήματα όπως :

Ø καρδιακή ανεπάρκεια, στεφανιαία νόσο, αρρυθμίες,

Ø αναπνευστική ανεπάρκεια – ΧΑΠ,

Ø νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια,

Ø αιματολογικά νοσήματα,

Ø σακχαρώδη διαβήτη και

Ø νεοπλασματικά νοσήματα υπό θεραπεία

“Είναι λάθος, οι επιστημονικά αναγνωρισμένες ευπαθείς ομάδες ασθενών να μην έχουν, ανεξάρτητα ηλικίας, πρόσβαση κατά προτεραιότητα στον εμβολιασμό για πρόληψη της νόσου COVID-19”

τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Μπεχράκης. “Ο εμβολιασμός των ασθενών αυτών θα αποτρέψει, όχι μόνο τη μόλυνση τους, αλλά και την συμφόρηση των δομών υγείας του ΕΣΥ, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει στα όρια τους.

Μια τέτοια αλλαγή στο πρόγραμμα εμβολιασμού, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναπτέρωση της ψυχολογίας των ασθενών αυτών, οι οποίοι ζουν με τον καθημερινό φόβο θανάτου από COVID-19″.

Προτεραιότητα ανεξαρτήτως ηλικίας σε πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα ζητά ο καθηγητής Πνευμονολογίας Π.Μπεχράκης
To Top