ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Καμμένο κατέθεσε η Ν.Δ.

Πρόταση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών για ενδεχόμενη εμπλοκή στην εκκρεμή δικαστική υπόθεση του Noor 1 κατέθεσε η ΝΔ.

Με την πρότασή τους οι 76 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να διερευνηθεί «η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του Πάνου Καμμένου και ενδεχομένως και άλλων μελών της κυβέρνησης» στην υπόθεση.

Επίσης, ζητούν να εξετασθεί «η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της» και καταγγέλλουν τη «δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών» προκειμένου να εξυπηρετηθούν «τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου υπουργού και της κυβέρνησης και οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων τόσο με Εισαγγελική λειτουργό όσο και με Λιμενικό υπάλληλο. Επίσης ζητούν να διασφαλιστεί η απονομή Δικαιοσύνης «κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών».

Υπενθυμίζεται ότι την κατάθεση της πρότασης είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συναινέσει στην συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο.

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί στη συγκρότηση Εξεταστικής για το συγκεκριμένο θέμα κάνοντας λόγο για προσπάθεια «αντιπερισπασμού» από πλευράς της ΝΔ.

Με ονομαστική ψηφοφορία θα ληφθεί η απόφαση για την Εξεταστική

Η πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής θα συζητηθεί σε μέρα που αναμένεται να προσδιορίσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Στο τέλος της συζήτησης θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία.
Για να γίνει δεκτό το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών (πλειοψηφία τουλάχιστον 120 βουλευτών).

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση που αφορά στη δημοκρατία, τη λειτουργία και την ανεξαρτησία των θεσμών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει ότι μπορεί για να συσκοτίσει αυτή τη δύσοσμη υπόθεση. Ο κ. Τσίπρας ως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αρνείται να απαντήσει αν γνώριζε για την εμπλοκή Καμμένου.
Ενώ ανέφερε ότι είναι ενδεικτικό της συσκότισης πως ούτε ο υπουργός Ναυτιλίας ούτε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έχουν διατάξει ΕΔΕ για τον αξιωματικό του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη που εμπλέκεται ευθέως στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του κ. Κικίλια.

«Και όσες δεκαετίες και αν θέλει ο κ. Τσίπρας να γυρίσει πίσω σπέρνοντας το διχασμό στην κοινωνία, δεν πρόκειται να αποφύγει το να έρθει όλη η αλήθεια στο φως. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται και θα αποδοθούν σε αυτούς που τις έχουν, όποιοι και αν είναι», επεσήμανε ο κ. Κικίλιας επαναλαμβάνοντας και σήμερα τη δέσμευση της ΝΔ για σύσταση επίσης εξεταστικής και για την οικονομία στο σκέλος εκείνο που αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2015 της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όταν ήταν υπουργός οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης.
ΠΗΓΗ: NEWS247

Πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Καμμένο κατέθεσε η Ν.Δ.
To Top