ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα πρώτα στοιχεία από τον καταγραφέα του μοιραίου Mirage

Γάλλοι εμπειρογνώμονες που μελέτησαν τον καταγραφέα του μοιραίου Mirage 2000-5, το οποίο κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου, παρασύροντας στον θάνατο τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, συμφωνούν στις εκτιμήσεις τους με αυτές των επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας όσον αφορά στα αίτια της πτώσης του 9 μίλια από το αεροδόμιο της Σκύρου. Σύμφωνα με το militaire.gr, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η πτώση προκλήθηκε από παραίσθηση του χειριστή.

Οι Γάλλοι που εξέτασαν όλα τα στοιχεία του καταγραφέα πτήσεων απέκλεισαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο αεροσκάφος.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες, οι οποίες είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους έχουν αποκλείσει κι ακόμη ένα ενδεχόμενο που κάποιοι στην Πολεμική Αεροπορία είχαν αφήσει ανοιχτό. Αυτό της υποξίας που μπορεί να είχε προκληθεί ίσως από κάποια τεχνική δυσλειτουργία σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος στο οποίο είχαν πετάξει για πολλή ώρα τα δύο Mirage 2000 την ημέρα της πτώσης.

Το πόρισμα αναμένεται σύντομα και θα ΄ναι απόρρητο. Η μόνη που μπορεί να ΄χει πρόσβαση στα στοιχεία της διερεύνησης θα είναι η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου. Τουλάχιστον αυτή ήταν η δέσμευση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, στη συνάντηση που είχε μαζί της αμέσως μετά την κηδεία του Σμηναγού.

Πηγή: militaire.gr

Τα πρώτα στοιχεία από τον καταγραφέα του μοιραίου Mirage
To Top