Επιχειρείν

Προσωρινό κλείσιμο του παζαριού στην Αγία Τριάδα μέχρι και τις 31 Μαρτίου για προστασία από τον κορονοϊό

"Η πλειονότητα των μικροπωλητών του παζαριού κάθε Πέμπτης στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο Καλαμάτας προέρχονται από τους ανωτέρω νομούς Αχαΐας και Ηλείας", αναφέρει η ανακοίνωση

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΔΙΟΚΛΗΣ ΑΕ"

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΕΙΔΩΝ ΕΛΑΦΡΑΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ)

Κατόπιν της ραγδαίας εξάπλωσης του COVID-19 στη χώρα μας και κυρίως στους όμορους νομούς Ηλείας και Αχαΐας και δεδομένου ότι η πλειονότητα των μικροπωλητών του παζαριού κάθε Πέμπτης στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο Καλαμάτας προέρχονται από τους ανωτέρω νομούς και λόγω του ότι η επισκεψιμότητα του παζαριού είναι πολύ μεγάλη από δημότες της πόλης μας, αποφασίστηκε για την προάσπιση της δημόσιας υγείας η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του παζαριού από σήμερα Τετάρτη 11/03/2020 και έως την 31/03/2020. Διαβάστε εδώ την απόφαση:ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΚΛΗΣ

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ"

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας επισήμανε πως προέχει η προστασία της Δημόσιας Υγείας, και γι'αυτό ελήφθη και η συγκεκριμένη απόφαση, από τη στιγμή που το παζάρι συγκεντρώνει κάθε Πέμπτη πλήθος κόσμου. Το παζάρι αναστέλλει τη λειτουργία του για τις επόμενες 3 εβδομάδες, μέχρι και τις 31 Μαρτίου, και από εκεί και πέρα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ- ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Οι απολυμάνσεις, που ξεκίνησαν χθες από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας,  θα συνεχιστούν και σε άλλους δημοτικούς χώρους και υπηρεσίες, ενώ κανονικά θα γίνει η απολύμανση των σχολείων όπως είχε προγραμματιστεί για το προσεχές Σαββατοκύριακο-παρά το γεγονός ότι τα σχολεία έκλεισαν. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, θα γίνει “μια γενναία απολύμανση” τώρα στα σχολεία και αυτή θα επαναληφθεί και πάλι λίγο πριν ανοίξουν ξανά τα σχολεία, όταν παρέλθει δηλαδή το 14ήμερο που όρισε η Κυβέρνηση.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Όπως διευκρίνισε  ο Δήμαρχος δεν θα κλείσει η Λαϊκή Αγορά στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, καθώς εκεί πωλούνται προϊόντα πρώτης ανάγκης και ευπαθή, σε αντίθεση με τα ρούχα που πωλούνται στο παζάρι της Αγίας Τριάδας και τα οποία οι εκεί έμποροι μπορούν να τα πωλήσουν και αργότερα. Επιπλέον έθεσε και άλλη μια παράμετρο, ότι για να αποφασιστεί κλείσιμο στη Λαϊκή Αγορά απαιτείται και απόφαση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αφού το υπαίθριο κομμάτι της ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, επομένως απαιτείται συνεργασία και συναπόφαση με το Δήμο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μαίρη Περδικέα

To Top