ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από Δικηγόρους και Εμπόρους για τα POS

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι δικηγόροι και οι έμποροι, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική η επιβολή των πληρωμών μέσω κάρτας (POS).

Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται πως το σύστημα των POS επιφέρει κέρδη στις Τράπεζες από 1% έως 2% του τζίρου των επιτηδευματιών και αντίστοιχη μείωση του εισοδήματός τους.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας στην προσφυγή του, υπογραμμίζει πως δικηγόρος έχει σχέση εντολής με τον εντολέα του και πως ουσιαστικά ο λήπτης των νομικών υπηρεσιών δεν είναι καταναλωτής.
Παράλληλα, αναφέρει ότι η επιβολή πρόσθετου κόστους στις συναλλαγές των δικηγόρων θα μετακυλήσει αναγκαστικά στους εντολείς τους, κίνηση που χαρακτηρίζεται “αδικαιολόγητη και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση”, η οποία δυσχεραίνει την πρόσβαση στην Δικαιοσύνη για τους πολίτες.
Αντίστοιχα, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος προσέφυγε στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας ότι η προμήθεια των τραπεζών πλήττει τις μικρές, πολύ μικρές επιχειρήσεις και ατομικές επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη βιώνουν έντονα την οικονομική κρίση.
Επίσης, επισημαίνουν πως πλέον ανοίγει o δρόμος των κατασχέσεων λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να καταβάλουν πληρωμές σε εργαζόμενους, προμηθευτές και άλλους.

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από Δικηγόρους και Εμπόρους για τα POS
To Top