Επιχειρείν

Προσεχώς φθινοπωρινές εκπτώσεις, «Black Friday» και «Cyber Monday»!

Ξεκινούν την 1η Νοεμβρίου οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 οι οποίες θα διαρκέσουν 15 ημέρες, ενώ θα ακολουθήσουν οι «Black Friday» και «Cyber Monday».

Συγκεκριμένα, οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2019 αναμένεται να ξεκινήσουν την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου και να διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο των φθινοπωρινών εκπτώσεων, τα καταστήματα είναι υποχρεωμένα να αναγράφουν την παλαιά και τη νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν με έκπτωση. Παράλληλα, επιτρέπεται η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης.

Σε περίπτωση που προσφέρεται μειωμένη τιμή σε πάνω από το 60% των ειδών προς πώληση, τότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης. Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία, το κατάστημα θα πρέπει να γράφει το εύρος του ποσοστού έκπτωσης, ήτοι «από… μέχρι %».

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το κατάστημα θα πρέπει να αναγράφει ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη και να αναφέρεται το ποσοστό έκπτωσης.

Στο πλαίσιο των φθινοπωρινών εκπτώσεων 2019, τα καταστήματα αναμένεται να είναι ανοιχτά, την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, με βάση τον νόμο 4446/2016.

Το προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας για τη λειτουργία των καταστημάτων αναφέρεται: “Προαιρετικά ανοιχτά θα είναι τα μαγαζιά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00 – 15:00“.

Ωστόσο, τα περισσότερα πολυκαταστήματα λειτουργούν μέχρι τις 20:00 ή 21:00.

Η «Black Friday» πέφτει στις 29 Νοεμβρίου. Παρότι μέχρι στιγμής, τα περισσότερα καταστήματα δεν το έχουν ανακοινώσει επίσημα, μεγάλες αλυσίδες επιβεβαίωσαν ότι η «Μαύρη Παρασκευή» θα είναι όντως στις 29 Νοεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, η στρατηγική τοποθέτηση της «Black Friday» λίγο πριν τα Χριστούγεννα σε συνδυασμό με τις μεγάλες εκπτώσεις, εξασφαλίζει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Η «Cyber Monday» παραδοσιακά ακολουθεί την «Black Friday» καθώς διεξάγεται τη Δευτέρα μετά τη «Μαύρη Παρασκευή», δηλαδή τρεις ημέρες μετά. Έτσι, φέτος η «Cyber Monday» είναι προγραμματισμένη για τις 2 Δεκεμβρίου.

Αφορά σε εκπτώσεις που προσφέρονται για αγορές μέσω διαδικτύου που όπως είναι φυσικό κυριαρχούν τα προϊόντα τεχνολογίας.

Προσεχώς φθινοπωρινές εκπτώσεις, «Black Friday» και «Cyber Monday»!
To Top